Processzor utasítások. Hol lehet ehhez jó irodalmat találni? Esetleg valakinek valami jó ötlete?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy a házi feladat kategóriába kellett volna de akkor bocs, majd átrakják. A következő házi feladatot kaptuk:
"Készítsen egy kitalált egy címes processzorhoz utasítás készletet. Az utasítás szóban az op.code maximum 6 bites lehet, ezt egészítheti ki a memória cím. Milyen utasításokat tartalmazzon a processzor, hogy az általános célra használható legyen, és teljesítse a Turing teljes követelményeket".
Semmi irodalmat nem találok amiben ilyen lenne. A tanárunk meg kicsit "elvont" figura, tőle kérdezni nem lehet. Merre induljak el (ez egy nem annyira fontos tantárgyam, szóval ha el kell engedni akkor elengedem, de ötletem sincs, hogy merre induljak).
nov. 26. 20:58
1/4 anonim válasza:
Olvasd el, mit jelent, hogy Turing complete, aztán nézd meg a Brainfuck programnyelvet, az Turing teljes és kb annyi utasítás kell csak, ami abban van.
2/4 anonim válasza:
Assemblyre gondolt.
Jump, mov stb.
Generáltass chatgptvel ha nem megy.
3/4 A kérdező kommentje:
2: Igen Assemblyre gondoltam. De a tippeket köszüönöm!
nov. 27. 09:11
4/4 A kérdező kommentje:
Annyit kiderítettem a tanártól, hogy az összes lehetséges utasítást fel kell használni, és indoklást is kér. És még 1x köszi a segítséget!
tegnapelőtt 17:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!