Miért fagy le a gép játék közben?
Sziasztok!
Konfig frissítés történt, de már előtte is fagyott több játék, amik az alábbiak:
Assassin's Creed Odyssey Valhalla Origins, Hatred, PUBG
Amik nem:
Starcraft, Heartstone, Fortnite, CS
Ami maradt a konfigból:
Seasonic S12 II 520W
GTX 1060 6GB
Öcsém kicsit érdekesen játszik, két monitorral, az egyik analóg jelen megy ki a másik hdmi-n keresztül. Az egyiken megy a játék a másikon meg az akármi, youtube pl. Az 1060 6GB előtt is így tolta, azzal nem volt gondja, de az egy ma már gyengus 1GB-os kártya volt.
Ez az én kártyám volt, neki adtam. Nálam is fagytak az AC játékok de nem így, hogy teljes mértékben lefagy a gép, hanem crash to desktop. Klasszik' AC probléma, ismertem. Az ő elmondása szerint felpörög a VGA és lefagy az egész gép. Vsync mindegy, hogy be van kapcsolva vagy sem.
Amit csináltunk, Furmark. 5 percen át ment, teljes terhelés, 70°C-ot ért el maximum a kártya, semmi baj nem volt. Akkor régebbi Nvidia driver.
Frissen lett ma telepítve a Windows az új összetevők miatt. MSI B450 Gaming Plus Max, Ryzen 5 2600, Corsair Vengeance LPX 3000 Mhz, abból 16GB (2x8).
Próbálta a két monitort külön külön, tehát egyszer az analógot, egyszer a HDMI-st. Mind a kettővel fagynak ezek a játékok.
Én kifogytam az ötletekből, talán ami megnyugtat, hogy véleményem szerint nem a VGA a hibás, kiindulva a Furmark tesztből, sem a tápegység. Aztán lehet ez nem derül ki a Furmark során, de mivel az 100%-ra terheli a játékot ezért dolgozik a táp is meg a vga is rendesen. De lehet tévedek, kicsit én is gyanakszom a tápra. Használtan lett véve, nincs garancia rajta.
Miket nézzünk még meg, vagy mik a javaslatok, esetleg felmerült kérdések, amik nem derültek ki a leírásból?
Köszönöm!
Megtörtént a Furmark.
"5 percen át ment, teljes terhelés, 70°C-ot ért el maximum a kártya, semmi baj nem volt."
Én anno egy 450W-os tápegységgel használtam ezt a kártyát meg egy Ryzen 5 1600-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!