Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le a gép játék közben?

Miért fagy le a gép játék közben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Konfig frissítés történt, de már előtte is fagyott több játék, amik az alábbiak:

Assassin's Creed Odyssey Valhalla Origins, Hatred, PUBG

Amik nem:

Starcraft, Heartstone, Fortnite, CS

Ami maradt a konfigból:

Seasonic S12 II 520W

GTX 1060 6GB

Öcsém kicsit érdekesen játszik, két monitorral, az egyik analóg jelen megy ki a másik hdmi-n keresztül. Az egyiken megy a játék a másikon meg az akármi, youtube pl. Az 1060 6GB előtt is így tolta, azzal nem volt gondja, de az egy ma már gyengus 1GB-os kártya volt.

Ez az én kártyám volt, neki adtam. Nálam is fagytak az AC játékok de nem így, hogy teljes mértékben lefagy a gép, hanem crash to desktop. Klasszik' AC probléma, ismertem. Az ő elmondása szerint felpörög a VGA és lefagy az egész gép. Vsync mindegy, hogy be van kapcsolva vagy sem.

Amit csináltunk, Furmark. 5 percen át ment, teljes terhelés, 70°C-ot ért el maximum a kártya, semmi baj nem volt. Akkor régebbi Nvidia driver.

Frissen lett ma telepítve a Windows az új összetevők miatt. MSI B450 Gaming Plus Max, Ryzen 5 2600, Corsair Vengeance LPX 3000 Mhz, abból 16GB (2x8).

Próbálta a két monitort külön külön, tehát egyszer az analógot, egyszer a HDMI-st. Mind a kettővel fagynak ezek a játékok.

Én kifogytam az ötletekből, talán ami megnyugtat, hogy véleményem szerint nem a VGA a hibás, kiindulva a Furmark tesztből, sem a tápegység. Aztán lehet ez nem derül ki a Furmark során, de mivel az 100%-ra terheli a játékot ezért dolgozik a táp is meg a vga is rendesen. De lehet tévedek, kicsit én is gyanakszom a tápra. Használtan lett véve, nincs garancia rajta.

Miket nézzünk még meg, vagy mik a javaslatok, esetleg felmerült kérdések, amik nem derültek ki a leírásból?

Köszönöm!

ma 18:05
 1/5 A kérdező kommentje:
Van egy nem használt tápegységem, FSP RAIDER II 550W , csak nem lakom már otthon, esetleg azzal még lehet futni egy kört, hogy mi történik.
ma 18:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Túlmelegedés lehet, vagy gyenge a táp. A kártyán futtass egy stressz tesztet (pl Furmark), az jelzi a hőmérsékletet is, így látod, hogy az-e a baj. Ha attól nem fagy le, akkor nem a kártya a ludas. Ha lefagy, akkor szinte biztos, hogy az (vagy a táp, mert nem ad le elég szuflát a kártyának).
ma 18:09
 3/5 A kérdező kommentje:

Megtörtént a Furmark.

"5 percen át ment, teljes terhelés, 70°C-ot ért el maximum a kártya, semmi baj nem volt."

Én anno egy 450W-os tápegységgel használtam ezt a kártyát meg egy Ryzen 5 1600-at.

ma 18:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor ez nem a kártya. Lehet a táp, ha a proci és a kártya is egyszerre kér sok kakaót. Ha a Furmark mellé ráindítasz egy CPU stressz tesztet is, ez is kipróbálható.
ma 18:21
 5/5 A kérdező kommentje:
AIDA64-gyel megy most a kettő párhuzamosan, semmi különös nem történik, mármint nincs fagyás, minden megy ahogy mennie kell.
ma 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!