Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyobb HDD-re való váltásnál...

Nagyobb HDD-re való váltásnál belassulhat a gép?

Figyelt kérdés

Azért is teszem fel a kérdést, mert sajnos nem vagyok egy nagy szaki, így köszönök minden segítséget. Évek óta van egy 1 terrás HDD-m, viszont most kaptam ajándékba egy 8 terrásat. Bekötöttem stb (az 1 terrás helyére).. a kérdésem az, hogy lehet ettől lassabb a gép? Vagy kell bármit cseréljek a gépen belül azért, mert egy nagyobb HDD-t tettem be?

Erősebb táp, másik proci? Jelenleg nekem ez van: Intel(R) Core(TM) i3-7100 CPU @ 3.90GHz, 3900 Mhz, 2 mag, 4 logikai processzor

ma 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
26%
Elméletileg gyorsabb lesz, mert ugyanakkora korongon sűrűbben vannak tárolva az adatok, így egy fordulat alatt nyolcszor annyi adat halad át az olvasófej felett. Gyakorlatilag nem fogod érezni, mert az elérési idő ugyanannyi marad, mire a fej rááll a sávra. Csak nagy fájlok hasonló sebességű háttértárról/ra mozgatásánál fogod érezni.
ma 09:22
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Attól belassulhat ha a mostani 8TB-osnak kisebb a fordulatszáma mint a réginek. Van 7200 RPM és van 5400 RPM fordulatszámú HDD.
ma 10:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat. Lehet hülye kérdés, de "nem éghet le" semmi, ugye? Hogy akkora energiát kéne ennek a 8 terrásnak felvennie, hogy valamit nagyon felforrosít? Bocsi, tényleg nem vagyok ebben jártas. Vagy kell-e neki nagy hűtés? De a gép egyébként nem lassult.

Ennek 7200 RPM a fordulatszáma.

ma 10:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Nincs nagyobb teljesítményigénye, nem forrósodik fel, nem kell hűteni, nem éghet le. Ez egy standard hardver ami minden gépbe beépíthető, nincs szüksége semmilyen extra dologra. A nagyobb fordulatszám miatt lehet pár fokkal melegebb lesz, de még mindig a normál működési tartományban.

Semmilyen működésbeli különbséget nem kell tapasztalnod.

ma 11:03
 5/5 anonim ***** válasza:
#2 Idén váltottam 7200-esről 5400-ra. A nagyobb cache miatt gyorsabb az esetek nagy részében. Ennek ellenére én azt ajánlom, hogy az op.rendszert inkább nvme ssd-re tegye és minden sebesség probléma megszűnik. A rendszernek elég egy 128GB-os is akár, ha nem használ nagy méretű programokat. De manapság már a játékokat is érdemes ssd-re tenni.
ma 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!