Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jól működik a tápegységem?

Jól működik a tápegységem?

Figyelt kérdés

Vettem egy új Seasonic tápegységet. Beledugtam a 24 pines tesztelőt ami csak rövidre zárja a két megfelelő kábelt, majd kipróbáltam egy konnektorral, amiről aztán kiderült, hogy rosz.

Átdugtam egy másikba, és ott pörög is rendesen a ventillátor. Viszont ha lekapcsolom a hátulján a kapcsolót, elkezd benne a relé 1-2 másodpercenként ki-be kapcsolni. Tudom, hogy ezt akkor szokta csinálni ha valami nem jó neki, pl. ha nincs beledugva fogyasztó ami lehetséges, de azt nem csak bekapcsolva kéne?

Ez a kattogás csak akkor áll fenn, ha:

- be van dugva a konnektorba

- ki van kapcsolva a kapcsolója

- be van dugva a tesztelő

ha bármi másképp van, nem jelentkezik.

Ez normális?

nov. 13. 22:45
 1/4 Szirty ***** válasza:

Pár dolog nem világos.

Mi az a "tesztelő"? Mi az a "megfelelő" kábel amit rövidre zár? Miféle relé kapcsol be-ki benne?

Ez egy PC tápegység? Nem nagyon szokott benne relé lenni.

Kattogni viszont akkor szokott amikor rövidzár van a kimenetén, mert 1-2 mp-enként próbál újraindulni.

nov. 14. 15:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, pc tápegység. Egy csomóba van relé, az kattog tényleg akkor amikor ki vagy bekapcsol.

A tápegység 24 pines csatlakozójában van két olyan kábel, amit az alaplap rövidrezár, hogy bekapcsolja a tápot. Ha alaplap nélkül akarod megnézni, hogy nagyjából működik-e (pörög benne a ventillátor), akkor ezt a két kábelt a csatlakozóban egy dróttal kell rövidrezárni (keress rá, hogy "paperclip test"). Néhány tápegységhez viszont adnak egy kis műanyag csatlakozót, amit bedugsz a 24pines alaplap csatlakozóba a tápon, és az rövidre zárja ezt a két kábelt, hogy azt higgye, hogy csatlakoztatva van az alaplaphoz, és be kell kapcsolnia.

nov. 14. 21:12
 3/4 Szirty ***** válasza:

"Egy csomóba van relé"

Nem hiszem. Sose láttam még olyat amiben van relé.

nov. 15. 07:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Nézz utána, rengeteg új tápegységben van egy relé, hogy stand by módban kevesebb energiát fogyasszon. Nem mindegyikben, és a régebbiekben egyáltalán nem, de hallani ahogy kattan amikor ki és bekapcsol.

És tudom milyen hangja van egy relének, de azt hiszem nem ez lenne a kérdésem lényege.

nov. 15. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!