Jól működik a tápegységem?
Vettem egy új Seasonic tápegységet. Beledugtam a 24 pines tesztelőt ami csak rövidre zárja a két megfelelő kábelt, majd kipróbáltam egy konnektorral, amiről aztán kiderült, hogy rosz.
Átdugtam egy másikba, és ott pörög is rendesen a ventillátor. Viszont ha lekapcsolom a hátulján a kapcsolót, elkezd benne a relé 1-2 másodpercenként ki-be kapcsolni. Tudom, hogy ezt akkor szokta csinálni ha valami nem jó neki, pl. ha nincs beledugva fogyasztó ami lehetséges, de azt nem csak bekapcsolva kéne?
Ez a kattogás csak akkor áll fenn, ha:
- be van dugva a konnektorba
- ki van kapcsolva a kapcsolója
- be van dugva a tesztelő
ha bármi másképp van, nem jelentkezik.
Ez normális?
Pár dolog nem világos.
Mi az a "tesztelő"? Mi az a "megfelelő" kábel amit rövidre zár? Miféle relé kapcsol be-ki benne?
Ez egy PC tápegység? Nem nagyon szokott benne relé lenni.
Kattogni viszont akkor szokott amikor rövidzár van a kimenetén, mert 1-2 mp-enként próbál újraindulni.
Igen, pc tápegység. Egy csomóba van relé, az kattog tényleg akkor amikor ki vagy bekapcsol.
A tápegység 24 pines csatlakozójában van két olyan kábel, amit az alaplap rövidrezár, hogy bekapcsolja a tápot. Ha alaplap nélkül akarod megnézni, hogy nagyjából működik-e (pörög benne a ventillátor), akkor ezt a két kábelt a csatlakozóban egy dróttal kell rövidrezárni (keress rá, hogy "paperclip test"). Néhány tápegységhez viszont adnak egy kis műanyag csatlakozót, amit bedugsz a 24pines alaplap csatlakozóba a tápon, és az rövidre zárja ezt a két kábelt, hogy azt higgye, hogy csatlakoztatva van az alaplaphoz, és be kell kapcsolnia.
"Egy csomóba van relé"
Nem hiszem. Sose láttam még olyat amiben van relé.
Nézz utána, rengeteg új tápegységben van egy relé, hogy stand by módban kevesebb energiát fogyasszon. Nem mindegyikben, és a régebbiekben egyáltalán nem, de hallani ahogy kattan amikor ki és bekapcsol.
És tudom milyen hangja van egy relének, de azt hiszem nem ez lenne a kérdésem lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!