Elejtettem a külső merevlemezemet?
Leejtettem és azóta sajnos hiaba dugom be az USB vel a laptopba már el sem indul.
Hangja sincs.
Nagyon értékes és privát adatok vannak rajta.
Hogyan tudnám esetleg visszanyerni az adatokat?
Köszönöm a segítséget
"Hogyan tudnám esetleg visszanyerni az adatokat?"
Biztonsági mentésből. Ha tényleg fontos adatokról volt szó, akkor arról több - minimum három - példányban (külön meghajtón) volt mentésed.
Ha nem, akkor meg adatmentő cég - Kürt és társai - de az komoly pénzbe fog kerülni.
Annyira tudtam, hogy előjön a tipic magyar hozzászólás, hogy jön az okoskodás.
Nincs biztonsági mentés, utólag en is tudok okos lenni.
Ez nem "tipic magyar hozzászólás" meg "okoskodás".
Ez tény.
Ha fontosak az adataid akkor arról több példányos biztonsági mentés kell.
Ha nem volt, akkor meg fizetsz, mint a katonatiszt (szerencsére kevesebbet, mintha működés közben történt volna vele valami baj, vagy tűz-/vízkár érte volna - az író-/olvasófej parkolópályán volt, így a lemez feltehetőleg intakt). Ez a rögvalóság.
A külső HDDkben sima,mezei HDDk vannak amik nem halnak meg egy leeséstől. Valszeg ott az USB-hez kötődő elektronija adta fel. Fel kell nyitni a "dobozát", ki kell venni a HDDt és másik külső adapterre kell dugni vagy be kell rakni egy számítógépbe.
Sztem ott a HDDnek semmi baja.
Ahogy a #4-es írja. Jó esetben a HDD nem sérült, vedd ki, és tedd be a gépbe. Vagy ha nem tudod hogy kell, akkor látatlanban vehetsz hozzá új házat és reménykedhetsz, hogy nem pénzkidobás volt.
Ha gépbe áttéve sem reagál semmire, akkor marad valamilyen adathelyreállítással foglalkozó szakember vagy cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!