Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vesz meg valaki hibás...

Miért vesz meg valaki hibás nem müködő alaplapot?

Figyelt kérdés

[link]

Ugye ismerjük már ezt a teszteletlen kifejezést.Nekem is van ilyen teszteletlen lapom,akkor én is eltudom adni ennyiért?

tegnapelőtt 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sehol nem szerepel, hogy hibás lenne. Csak hogy "teszteletlen", ami csak annyit jelent, hogy vagy jó, vagy nem, nem lehet tudni, mert az eladónak nincs arra eszköze/ideje/szakértelme, hogy ennek eldöntésével foglalkozzon.

Sőt, írja is:

"Az alaplapokat nagyjából két éve tesztelve, üzemképesen kaptam meg, csak azóta nem voltak újra beüzemelve, de nem is szeretnék már velük foglalkozni, szabad idő és az érdekeltség teljes hiányában. Az alaplapokon található CPU + hűtő páros ajándékba jár hozzájuk. Nincs tudomásom a pontos típusaikról."

Másrészt mint minden ilyen jellegű kérdésnél: kínálat, kereslet. Valakinek megért 4200 Ft-ot, hogy megvegyen egy ilyet (pár példa hasonló alaplapokra: [link] ). Jó esetben alapból működik, rosszabb esetben pár elektrolitkondenzátort kicserél, legrosszabb esetben meg nem nyert.

tegnapelőtt 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lejjebb írja, hogy nem érdekli. Nincs semmi garancia, hogy működni fog. Ha licitál rá valaki és megveszi ennek tudatában teszi.

Vásároltam már én is zsákba macskát, 10000-ért nem induló fűnyírót elmentem érte és elhoztam. 🤣 0Ft-ot kellett rá költeni és megy.

Na attól, hogy Te (vagy itt az eladó is) nem lát benne fantáziát másnak lehet kell még a cucc.

Ha tényleg tudod, hogy rossz a cucc bu***ság teszteletlennek hirdetni, de te tudod. Amit én eladok és rossz azt hibásként hirdetem, ha kell úgy is elviszik.

tegnapelőtt 14:28
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Plusz még ha valóban nem is jó, egy hozzáértő csodákat művelhet vele, ha kis gondja van, megjavítja, és haszonnal továbbértékesíti, de ha ez nem éri meg, akkor is egyes alkatrészek még mindig használhatók donorként más lapok javításához.
tegnapelőtt 15:27
 4/8 A kérdező kommentje:

3-mas

"hozzáértő csodákat művelhet vele"

Azt megnézném hogy inditod be azt a lapot ami nem ad képet..

tegnapelőtt 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

#4: Legutóbb egy kondenzátorcserével oldottam meg ezt a hibát...

Van, hogy egy kis extra szakértelemmel teljesen döglöttnek hitt eszközöket is megjavíthat az ember. Nyilván nem kötelező midnenkinek barkácsolni, és én sem vagyok egy elektronikai mágus, de hoztam már vissza az életbe alaplapot (pontosabban integrált videokártyát), életjelet nem adó tápegységet, meg rengeteg kidobásra ítélt egeret, billentyűzetet, stb.

Attól, mert valaki nem ért valamihez, nem jelenti azt, hogy más sem érthet hozzá.

(De egyébként ha csak annyi a baja egy alaplapnak, hogy az integrált grafikus kártyája nem ad képet, azt egy "fillérekért" beszerezhető belépő szintű dedikált grafikus kártyával simán lehet orvosolni, és még jobb is lesz az összteljesítmény, mint előtte...)

tegnapelőtt 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Ja, meg hozzátenném: egykori tanárom az egyetemen mindig mesélte, hogy "szemétből" mennyi minden hasznos alkatrészt ki lehet még nyerni. Saját bevallása szerint havi szinten tízezres nagyságrendű összeget takarít meg.
tegnapelőtt 20:02
 7/8 A kérdező kommentje:

5-ös

"egy kondenzátorcserével oldottam meg ezt a hibát..."

láthatólag pupos kondenzátort én is kicserélem,de ha nincs pupos kondenzátor?

tegnapelőtt 21:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Multiméterrel kimérni mindent egyesével.
tegnapelőtt 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!