Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 40 ezer forintért, hogy...

40 ezer forintért, hogy fejlesztenéd az AM4 gépedet?

Figyelt kérdés
Adott egy ASrock AB350M-HDV alaplap, RX 6700 vidi kari, BQ 400w Bronze táp és egy R7 1800X processzor az egyik lehetőség az, hogy használtan veszek egy Ryzen 5 5600-at ha szerencsém van újonnan is lemegy az ára megint. A másik az, hogy 20-25 között veszek valami zen 2 procit R5 3600, 4500, 3700X vagy 5500-at. De a mostani 16gb 3600mhz kittem mellé veszek még egy ugyanolyat és meglesz a 32gb akkor.
ma 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Őszintén? Nem fejleszteném. Spórolnék és új platforma építkeznék.

Ha mégis nagyon kell akkor új proci ha sikerül kifogni jó árban.

ma 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Új 38000Ft

[link]

RAM-ot eladnám és 2*16-ban raknám bele.

ma 17:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Na igen éppen itt a probléma, és azt miért nem kérdezed meg a kérdezőtől, hogy van e kedve előtte az eladással szórakozni, könyörgöm?’ Ez a baj veletek, hogy tapintatlanok vagytok..
ma 18:49
 4/7 SIDLER22 ***** válasza:

Először tisztázni kéne, hogy egyáltalán van-e problémád a jelenlegi konfiggal vagy csak unatkozol és szeretnéd szórni a pénzt. Ez a processzor egy Szájerpunk-ot is elvisz 70-80 FPS-sel. Kb minden más játékot meg efölött.

Szóval ez a processzor amúgy se gyenge. Plusz ha tényleg ez a szűk keresztmetszet, még mindig lehet Overclockolni picit. Ehhez meg esetleg egy jobb hűtés kell és ennyi.

Szóval pontosan mivel van problémád, hogy le szeretnéd cserélni?

ma 18:52
 5/7 anonim ***** válasza:
A Ryzen 7 1800X processzort hivatalosan ne támogatja a Windowsw 11. Tehát mindenképpen lépni kell. 5600-as jó választás. #2-es linkelt egy hardverapró hirdetést. A helyedben én már tárgyalnék az eladóval.
ma 19:51
 6/7 anonim ***** válasza:

5600 nem lenne rossz választás. Bár 2 mag/4 szállal kevesebb, olyan szinten erősebb 1 szálon, hogy bizonyos játékokban + 50 százalék FPS-t is nyerhetsz vele. De valamennyi növekedés mindegyiknél lesz!

DDR4-es RAMot én már csak akkor vegyél, ha valóban szükséges, mert kifogysz belőle. Máskülönben használnám a gépet még 2-3-4 évig az 5600-zal, aztán jöhet a váltás AM5-re. Addig valószínűleg ki is adnak még egy generációt rá.

ma 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát egyértelműen a proci váltás hozna legtöbbet. Én is egy Ryzen 5 5600-ra szavaznék. A +16 giga ramra meg csak össze tudsz később is spórolni 15-20 ezret.
ma 21:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!