Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » OLED kijelzőn egy repedés...

OLED kijelzőn egy repedés mennyire problémás?

Figyelt kérdés

Táskámban összenyomódhatott a laptopom, vagy nem tudom, de az üveg az OLED kijelzőmön megrepedt.

Funkcionalitásában nagy problémák nincsenek jelenleg a kijelzővel.

Ha konkrétan nem keresem nem találom a repedést olyan vékony

Annyi, hogy az érintőképernyő nem működik miatta.

Mennyire lenne problémás így használni?

Nincs pénzem teljes kijelzőcserére, és tudom hogy ez ezzel járna.

Milyen alternatív megoldást tudnátok?

Érintőképernyőt eddig sem nagyon használtam így az nem zavar.

Inkább az aggaszt, hogy mivel sokat hordom táskában nem-e lesz nagyobb baja a cipeléstől?

Vagy nem-e megy bele valami por ami tönkreteszi a kijelzőt magát?

Előre is köszi a válaszokat

nov. 1. 22:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Biztosan sérülékenyebb lesz ez után

Ét 2 dolgot javaslok mindenképp:

1) a kijelző minden esetben kifelé forduljon. Sokkal nagyobb a sérülés és benyomódás esélye akkor, ha a táskában befelé nétlz: töltőfej, egér, bármi más nagyobb valószínűséggel nyomja meg a táskán belül, mint egy külső hatás tenné, ha kifelé néz

2) összecsokott állapotban a kijelző és a gép közé rakj valamilyen textilt, hogy ne nyomódjon saját magához se belülről, nagyon hamar megjelenik a bollentyűzet formája a kijelzőn, ha így nyomorgálódik a ráskában.

Gyárilag is szokott lenni egy anyag, de egy mikroszálas kendő is megteszi. Én aliról rendeltem ilyen 30x30 szemüvegtörlőt, azt használom erre a célra.

A kijelző viszont innentől kezsve sérülégenyebb lesz. Az OLED panel sérülésekor ilyen tintapaca-szerű ful kezd el megindulni, és lesz egyre nagyobb.

Érdemes lehet azért rákeresni... hátha van, aki vállal üveg/érintőpanel cserét. Hardveraprón is, és érdemes lenne bekérdezni prohardver fórumon (talán van laptop kijelző topic, de egy azonnali laptopos kérdések topic biztosan rémlik)

nov. 2. 06:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :D

Megpróbálom hardveraprón megkérdezni.

Táskában eddig is így tároltam mindig így azzal talán nem lesz gáz.

Illetve hétfőn beviszem azért notebook.hu-hoz.

Garis, talán kezdenek vele valamit. Ha meg nem legalább megtudom mennyibe kerülne kicserélni.

Köszi mégegyszer a választ :)

nov. 2. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!