Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tuxedo számítógépekről mi a...

Tuxedo számítógépekről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Szeretnék linuxot használni fölég munkára egy kis játékra. Ezt néztem ki magamnak: [link]

Mi a vélemény róla? Elvileg módosított kernelt tartalmaz, belenyúltak hogy teljesen kompatibilis legyen a hardverrel.

nov. 1. 08:53
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Tuxedo gépek azoknak ajánlottak, akik Linux rendszert használnak, és szükségük van egy megbízható, teljesen támogatott hardverre, amely egyszerűen és gördülékenyen futtatja a Linuxot.
nov. 1. 11:18
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

600.000 egy 2-300.000-res gépért? Szerintem picit húzós.

Ryzen 7600/32gb ram/B650 lap 190000Ft

Ház/táp/ssd 70000Ft (jóval olcsóbb házzal) csak a fractal Nord házikó 70000Ft de az is kapható.

Rtx4060 120000Ft

Nem kicsit jobb, a tuxedoOS meg letölthető (az is csak egy linux).

Ezek bárhol megvehető hardverek. Nincs ebben semmi speciális.

nov. 1. 23:08
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Igen 2#-nek részben igaza van, csak eltúlozza, Már nála is 380 000 amit leírt, és nem hiszem, hogy egy jó 1050W-os tápegység belefér neki a 70 000-be. Szóval az a 2-300 nála is 380. Valami gagyi vagy fele teljesítményű táppal.

Össze szedtem azt a konfigot nálam közepes árakkal 430 000 -ra jött ki Mondjuk az a fa berakás a házon még húz egy picit legyen 450 000. És Ők áfával adják 790 000 -ért.

De ne feledd, van beszerzés neked ez időbe kerül vagy posta költségbe, aztán össze szerelik, neked ez is idő és az idő mint tudjuk pénz.

És bár igen letölthető az OS, de nem tudjuk menyit dolgoznak vele a telepítés után beállítások egyebek. Mert mint mondják a rendszer hozzá van igazítva a hardverhez.

Én megmondom őszintén itt Magyarországon is elkérnék ezért a melóért Beszerzés, építés, telepítés minimum 60-70 000-et mondjuk ebbe belefér, hogy adót fizetek utána.

Aztán náluk az áfa nélküli ár marad az meg csak 610 000 környéke

És máris ott vagyunk, hogy van kb. 80 000 különbség, amit felemészt az, hogy a német nem fogja neked 70 000 ezt megcsinálni, és van posta költség is.

Szóval nem minősíteném lehúzásnak, mindenki pénzből él. El kell dönteni, hogy olcsón kell és bele állsz magad a dologba, vagy neked megér ennyit, hogy csak kibontod össze dugdosod és örülsz.

nov. 2. 08:23
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

#3 az eredeti konfigban GT1030 szerepel 16GB value ram azt a jó Isten nem venné 600k-ért. A Gt1030 és a Ryzen 7600 mellé mi a pék f@szának kilowattos táp?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ez 470000Ft de dupla Ram, dupla SSD, sokkal jobb videokártya és a táp/ház sem alsópolcos. Összerakásért kérjenek egy 10-est. Akkor is 150e-rel olcsóbb.

Ha lecsontozzuk tuxedo szintre egy százast lehet fogni rajta. Csúnya német fel ára van a konfig nak.

nov. 2. 08:51
 5/6 anonim ***** válasza:

"Elvileg módosított kernelt tartalmaz"

Akkor ha mondjuk feldobnál egy Linux Mint-et akkor mi van? Csak TUXEDO linuxot fogsz használni?

Én biztosan nem adnék ezért pénzt, nézel egy B650-chipset-es alaplapot, aztán köré építesz egy gépet. Ha nem tudod összerakni, PCX összerakja. Minden hardvernek utána tudsz nézni, hogy mennyire támogatott linux alatt.

[link]

nov. 2. 19:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Párszor nézegettem őket én is. Állítólag minőségi cuccokat gyártanak. Jónak tűnnek, a Linuxot mindegyik kiválóan támogatja, nem kell hozzá semmilyen zárt drivert telepíteni, minden egyből pöccre működik, még a Wifi és a Bluetooth is. Dizájn is szép, csak az a gond, hogy Forintba átváltva kicsit túlárazottak.

Alapból Tuxedo OS-al jönnek, ami a Tuxedo gépekre optimalizált Ubuntu alapú disztribúció.

Nem tudom milyen munkára illetve játékra használnád a gépet, de ilyen árkategóriában én erősen elgondolkodnék, hogy tényleg jó választása -e és, hogy tényleg szükséges -e, mert 1535 € a mai árfolyamok mellet irtó sok egy gépért, több mint 600k Ft és ahogy írták tényleg nincs semmi kimondottan spéci benne, ráadásul egy ilyen táppal - ami szerintem fölösleges - még a villanyórát is pörgetné rendesen.

Ha Linuxot szeretnél és elsődlegesen munkához, illetve nem fontos, hogy asztali gép legyen akkor a Lenovo ThinkPad laptopokat javaslom. Strapabíróak, jó dizájn és Linuxbarát szinte mindegyik. A legtöbb alapból Windows -al jön, de a Linux kompatibilitásuk jó.

Például egy ThinkPad T16 G1 vagy valami hasonló jóval olcsóbb mint a fenti gép és munkára, kisebb játékokra kiváló. Újabb, erőforrásigényesebb játékokra dedikált GPU híján nem a legjobb választás, bár ilyen célra mondjuk a Linux sem az.

nov. 2. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!