Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépek értékesítése...

Számítógépek értékesítése hobbiból?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy 16 éves srác vagyok és mostanában az van a fejemben, hogy mi lenne akkor ha raknák össze használt alkatrészekből gépeket, majd azokat online értékesíteném, szerintetek jó ötlet a tanulás mellett, amúgy kereskedőnek tanulok szóval egy kis gyakorlás:)

A saját gépem is én raktam össze, és én szoktam mindent is meg csinálni rajta, szóval azzal nem lenne gond, viszont nem tudom hogy lenne e rá kereslet, avagy hogy lenne e bármi jogi gond ezzel kapcsolatban, szerintetek bele kezdjek avagy ne?

okt. 29. 21:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Milyen jogi gond?
okt. 29. 21:45
 2/16 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom igazából, úgy bármi😅
okt. 29. 22:40
 3/16 anonim ***** válasza:
48%
Hobbiból nem lehet ilyet csinálni. Ha pénzt kérsz érte, onnantól az rendszeres bevétellel járó gazdasági tevékenységnek minősül, és ehhez vállalkozónak vagy cégnek kell lenned, ill. adózni is kell utána.
tegnapelőtt 01:53
 4/16 A kérdező kommentje:
Oh értem, köszönöm szépen!
tegnapelőtt 03:33
 5/16 anonim ***** válasza:
66%
Hobbi szinten lehet csinálni. Pl ha mindig cxak aktuálisan 1-1 gép van hirdetve nálad, akkor simán mehet.
tegnapelőtt 07:02
 6/16 anonim ***** válasza:
31%
#3 akkor menj és oszd az észt a hardverapros eladók között is. Van akinek 500 terméke van hirdetve, számlát meg hallásból se ismeri.
tegnapelőtt 07:20
 7/16 anonim ***** válasza:
46%
Ne higgyél a károgóknak. Pár gépet nyugodtan árulhatsz. Nekem is egy időben volt, hogy 4 is fent volt a hardveraprón. És amikor eladtam, nem az volt az első dolgom, hogy rohanjak az adóhivatalba. Ilyen szinten a kutya nem törődik vele. Még a NAV sem.
tegnapelőtt 07:40
 8/16 anonim ***** válasza:

Árulni árulhatja, ahogy a kocsik is benzinnel működnek és nem jogsival.

Csak épp van benne kockázat, ha egyszer valaki számlát kér és nem kap, akkor jelentheti, vagy egyszer csak kattan egyet a NAV és elkezdik a hardveraprósokat lefülelni.

tegnapelőtt 10:04
 9/16 A kérdező kommentje:
Igazából 1 hónapban, max 1-2 gépet tudnák össze rakni és eladni persze ha valakinek van rá igénye:)
tegnapelőtt 11:06
 10/16 anonim ***** válasza:
31%

Az mind1, h hányat csinálsz. Évente 1 darab értékesítése is adó és engedélyköteles. (vállalkozás).

Ha épp akkor buksz meg, akkor épp kkor fogsz. Az esélye mekkora? Az más kérdés.

tegnapelőtt 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!