Számítógépek értékesítése hobbiból?
Sziasztok, egy 16 éves srác vagyok és mostanában az van a fejemben, hogy mi lenne akkor ha raknák össze használt alkatrészekből gépeket, majd azokat online értékesíteném, szerintetek jó ötlet a tanulás mellett, amúgy kereskedőnek tanulok szóval egy kis gyakorlás:)
A saját gépem is én raktam össze, és én szoktam mindent is meg csinálni rajta, szóval azzal nem lenne gond, viszont nem tudom hogy lenne e rá kereslet, avagy hogy lenne e bármi jogi gond ezzel kapcsolatban, szerintetek bele kezdjek avagy ne?
#10 Ez így teljesen valótlan.
Szerintem nem találnál egyetlen magánszemélyt sem az országban, aki adózott már valaha a hébe-hóba eladott használt cuccainak bevétele után.
A havonta egy-két hirdetés ez a kategória.
#12 Idéznék a kérdésből egy részletet, ami fölött úgy látszik, hogy a NAV vehemens védelme közben elsiklottál:
"mi lenne akkor ha raknák össze használt alkatrészekből gépeket"
Akkor maskepp fogalmazok:
Nem esett szo arrol, hogy sajat, elhasznalt ingosagokat ad el.
Ha hasznalt telefont veszel es arulsz, az is adokoteles. Ezt csinalja sok gsm bolt. Vagy sok helyen arulnak felujitott laptopot, PC-t.
#14 Elég fura, hogy nem akarod érteni miről van szó.
Leírom világosan és egyszerűen:
Senki sem ad számlát, és nem adózik a kapott összegek után, ha nincs vállalkozása.
Ne céges alapon, kft-ként, meg egyéni vállalkozóként működtetett kiskereskedéseket hasonlíts össze egy hétköznapi apróhirdetővel, akinek a hirdetései közt 3 bőrzseki, egy kamera és egy PC szerepel, amiből a PC havonta kicserélődik egy másikra.
Én értem, hogy miről beszélsz, értem, hogy így lehet trükközni, minimalizálni a lebukást, sőt jelen álláspont szerint majdnem 0% a lebukás veszélye. Ettől a fenti eset még igenis engedélyköteles. Ennyi. Ezt kérdezte a kérdező. Az, hogy hány százalék a lebukás veszélye, más kérdés.
Hidd el, a NAV ha akar, meg tud nézni bármit, kikér bármi adatot bárhonnan. Mennyi hirdetésed volt az elmúlt évben, mik voltak azok, mennyiért, stb. Utána majd megkérdi, hogy honnan szerezted be a terméket, mert nem lesz reális, hogy évente elhasznál 10 gépet, sőt vélhetően nem azt írtná a hirdetésbe, hogy itt egy elhasznált konfig amut nyúz 3 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!