Milyen tápegység kell egy rtx 4070hez?
Kéne tudni a processzort is mellé.
Ha csak a videokártyát nézzük, akkor:
A sima 200W-ot fogyaszt max, 550 az ajánlot.
A Super 220W-ot, ugyanúgy 550 az ajánlott.
A Ti 285W-ot, 600 az ajánlott.
Nyilván minőségi tápegységekről beszélünk, abban majd a többiek segítenek, de talán BE QUIET! Pure Power 11 600W . Persze lehet gondolni a jövőre is és nagyobb tápegységet venni teljesítményre, de a jobb tápok nem 10-20 ezer Ft-ok.
Nekem ez van
FRACTAL DESIGN ION Gold 550W
ez is majdnem 40 ezer volt, kifutó terméknek tűnik, 42 alatt nincs is. a be quiet jobban elérhető, 31 ezer Ft-tól kezdődik.
Az RTX 4070 és a Ryzen 7 7800X3D mellé egy 650-750 wattos, 80 Plus Gold minősítésű tápegység ajánlott. A 4070 önmagában körülbelül 200 watt körüli teljesítményt igényel, míg a Ryzen 7 7800X3D processzor 120 watt körüli TDP-vel rendelkezik. Így egy 650 wattos tápegység már elegendő teljesítményt biztosít, de ha jövőbeli fejlesztést is tervezel, érdemes egy 750 wattos modellt választani, amely nagyobb terhelés alatt is megbízható. Én a helyedben ezek közül választanék.
Corsair RM650x vagy RM750x
Seasonic Focus GX-750
Cooler Master MWE Gold 750
Teszt sajnos nincs róla, ezért nem annyira javaslom. Plusz majdnem 40-ért azért ennél korszerűbb is van, Gold hatásfokkal, ATX 3.1 támogatással, normális mennyiségű garival.
Én ezt venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!