Valaki tud segíteni?Vettem egy Asus Vivibok X1704VA,notebookot,és wifi re nem tudok csatlakozni, peddig a drivert úgy telepítettem ahogy az Asus honlapján kell,parancssorba win 11 telepitésénél,be irtam [C:\Windows\explorer.exe & exit],és mégse jó.
Az Eszközkezelőben:
kattints jobb egérgombbal a fel nem telepített vezetéknélküli kártyára --> Tulajdonságok menüpont --> Részletek fül --> A Tulajdonság lenyíló listában kiválasztod a Hardverazonosítók lehetőséget --> Alul megnézed a VEN illetve a DEV után következő számsort, abból, az alábbi oldalakkal:
kiderítheted, milyen eszközről van pontosan szó, és az Asus weboldaláról:
a megfelelő meghajtóprogramot telepítheted (mert többféle kártyával szállították ezt a laptopot).
#2/#3: De pontosan melyik kártya? Milyen gyártói azonosítója (VEN) és eszközazonosítója (DEV) van?
A meghajtóprogram (pontosan melyiket telepítetted fel) telepítése renden lezajlik?
Ha nem, akkor milyen hibaüzenetet ad vissza?
Ha sikeresen lezajlik, megjelenik az Eszközkezelőben?
Igen, a "hálózati vezérlő" lehet a wifi-kártya.
Ha annak kideríted a gyártói azonosítóját (VEN) és eszközazonosítóját (DEV) a #1-es hozzászólásban bemutatott módon, és az alapján a felsorolt oldalak valamelyikével kideríted a pontos gyártóját/típusát, akkor az Asus oldaláról a megfelelő meghajtóprogramot telepítheted fel.
Másik megoldás, hogy valamilyen hardverdetektáló programmal:
* [link] (ebből elég az Aida64 Extreme ZIP-es változata, azt nem kell telepíteni: [link] )
* [link] (ebből is van hordozható változat: [link] files/hwi_812.zip )
deríted ki, hogy pontosan milyen wifi-kártya van a gépedben, és ahhoz töltesz le meghajtóprogramot.
Én is sok wifi drivert kipróbáltam míg találtam egy jót. Nekem evvel működik a wifi az Acer laptopomon. Csak egyszerűen futtatni kell.
MediaTek Wireless LAN Driver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!