Az i7 4470K elég lehet manapság?
Nekem I5-4460 van egy GTX 1070 mellett
1080p gamingre nekem nagyjából elég ez a config, általában high grafikán mennek a dolgok, néha kell csak visszamennem mediumra pár játéknál. Az is a proci miatt. Az I7 viszont több mag, több szál, így azzal valószínűleg mégjobban futnának a játékok.
Ha nem a legújabb játékokkal akarsz játszani, akkor elég az is, de ha az új címek kellenek, akkor inkább nézz egy jobb procit – legalábbis szerintem, de majd úgyis pontosítani fog a többi válaszoló, ha hülyeséget írtam.
Jó videokártyával, legalább 16 GB RAM-mal elég, de azért bizonyos játékok esetén kompromisszumos lesz így is. No meg nem is hosszútávra rendezkedsz be a DDR3-mal meg a 11 éves processzorral és LGA 1150-es sockettel.
Itt van 55 db játék, de úgy kell nézni, hogy 3 éves vidokártya fut mellette, nem a processzor korabeli GeForce 600-as 700-as széria valamelyike.
Hiába pontozzátok le a #2-t, a valóságot nem tudjáktok letagadni.
A kérdésben szereplő ( hibásan írt) 4770K már elmúlt 11 éves, öreg mint az országút. Amit a #1 írt az korrekt: ha párosítasz mellé egy ma már szintén nem túl combos kártyát, mint pl a GTX1070 akkor a GTX1070 szintjén egész jó játékélményt kapsz majd, de a GTX1070 is elmúlt 8 éves a kérdés pedig arról szólt: manapság.
A #4 által linkelt videóban nagyon jól látszik, hogy nagyon sok esetben nem tudja 100% körüli értékre hajtani az RX6600-at, ami teljesítményét tekintve nem lényegesen erősebb a GTX1070/GTX1600Ti duótól:
A "magas" fpst igénylő játékok, mint a Warzone II azzal a ötvenvalahány fps-sel gyakorlatilag játszhatatlan, a single playerekben el lehet bukdácsolni 60fps-sel az nem olyan túl vészes.
Nem értem miért fáj elfogadni, hogy egy 11 éves processzor a mai modern dolgokra vagy csak erős kompromisszumokkal vagy egyáltalán nem alkalmas és egy konfig ahol az alaplap/proci/ram trió ezen a szinten áll ott valszeg a videokártya sem épp túl komoly ( bár annak értelme sem lenne ).
Ha csak ilyenre van keret akkor használd ki ahogy tudod és sajtolj ki belőle mindent, de ne kergess olyan álmokat hogy a 11 éves elavult hardver az akármilyen szinten is naprakész...
RX 470 van melle és 16GB ram
Egy sima (720P) HD TV.
RS 470 mellé teljesen elég. 7000 pontja van:
Hát egy notebook 15W-tos procija 2x ha nem 3x ennyit kinyom, de van még OC lehetőséged is (ha jó a hűtésed).
7000pont az olyan... Néha a grafikus kártya 70% vár, a proci 100% de megy ha lassabban is. Nem mai darab, azt be kell vallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!