Manapság mennyire erős egy rtx 3060?Érdemes beruházni rá?Megéri használtan 80-100at?Ha igen hány évig lesz még használható?Egy ryzen 3600hoz passzolni fog?Vagy van jobb alternativa,más kártya esetleg??
Hát annyit nem fogok meg akarok egy vgára költeni mint a 4000res szériák :D
A jelenlegi rx 580amat akarom majd lecserélni egy erősebbre amivel max grafikán is meglenne a 60+ fps minden játékban fullhdban.
Kérdező: ha sokat nem akarsz költeni és FHD a cél (max 1440p) akkor szerintem egy 6600 vagy 6600xt AMD oldalról jó lehet. Valamennyi bottleneck lehet lesz.
Ha nincs 6600 akkor mehet az 5700xt is. A hiedelmekkel ellentétben 2 éve vettem egyet használtan, akkor jó pénzért (Sapphire Pulse), teljesen jól megy. Igaz nekem "csak" R7 2700x-em van (megjelenés után vettem picivel).
Ha tervezel később proci update-t vagy feljebb akarsz lépni felbontásban, akkor érdemes most egy erősebb kártyára beruházni.
#1: parasztvakítás az egész. Semmi gond nincs az FHD-val, meg nem kell 50000 FPS mindenféle csili-vili technológiával machinálva. Aki szeret huszárkodni, annak ok, de én speciel megvagyok FHD-n, meg legyen legalább 30-40 FPS, teljesen elegendő mindenre (mondjuk azért ha van egy stabil 60 FPS az még jobb de 90-100+ felesleges).
Sokan vagyunk így, hogy játszani akarunk és nem pénznyelőt építeni csak azért, hogy a sarokban minél nagyobb számot mutasson.
3060-at ne
újonnan van 6650xt, megint kapható lett a boltokban, használtból meg sima 6600,6600xt is jó.
egyébként én mióta megláttam a több fps-t, már a 60 is kényelmetlen a szememnek, extra érzékeny lett erre :D min. 80 kell hogy élvezzem
Te tudod, de gyakorlatilag a Trabant lecserélése Zsigulira esete. A mai világban már 4K 60fps-ben kell gondolkodni, az még egy jó ideig értékálló és eladható tecnológia. Az RTX 3060 az kb. egy GTX 1070 szintje. Az RTX 50-es széria megjelenésével várhatóan a 4K 60 fps szintet is sikerül megugrani megfizethető árban, lehet, hogy megérné várni.
De ha annyira fullhd-ban gondolkodsz, akkor vegyél egy 1080 Ti-t. Ha nincs igényed ray tracingre, akkor bőven elég lesz mindenre. Az más kérdés, hogy amikor upgrade-re kerül a sor vagy veszel egy magasabb felbontású monitort, akkor rád rohad, mert eladni csak fillérekért lehet majd. DLSS fullhd-n nem releváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!