Ezek as videokártyák csak 1080p-re jók 1440p-re már nem és melyik lenne as jobb vagy inkább ezek felett lenne érdemes nézelődni?
Ha új játékokat nézünk, ezek inkább 1080p-re valók. Nyilván bele lehet kóstolni magasabb felbontásba is, csak ott többet kell zsonglőrködni a beállításokkal, hogy élvezhető képkockaszám legyen.
Hát, hogy mit érdemes nézned, az csak az igényeidtől meg a pénztárcádtól függ.
Szia, én a napokban vettem egy 27 colos 4k-s va panelű monitort, (a jobb fekete miatt vettem elsősorban, mivel sokat nézek sötétebb misztikus/thrilleres filmeket) a legtöbb ips panelűnek 1000:1 a statikus kontrasztja, a legtöbb va-nak meg 3000:1, erről ennyit érdemes tudni nagy vonalakban, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A legjobbak nyilván az oled monitorok képileg, csak azoknak elég borsos az áruk.
Én azt néztem tegnap, hogy pl a Mafia definitive edition, jobban néz ki 4k-ban minimumon, mint maxon 1080-ban, persze amelyik játékban van olyan hogy textúra minőség/felbontás nyilván érdemes feltolni, illetve bekapcsolni akár a fraps vagy valamilyen steam-es, fps számlálót, és egyesével nézegetni a grafikai beállításokat, hogy mivel mennyi fps nyerhető..................én nagyon sokszor futottam már bele olyanba, hogy valamiből visszább vettem, a játék ugyanúgy nézett ki, és számottevően több fps-el futott. Pláne mióta van fsr dlss (lehet rosszul írom) ami kevesebb pixelből állítja elő az adott felbontást, abszolút érdemes 1080-nál magasabb felbontásban gondolkodni! Játék/tartalom függő hogy mikor mennyire látszik a különbség 1080 és 2160 között, de 15-20 évvel ezelőtti játékoknál is látszik többé-kevésbé hogy jobban néznek ki 2160-ban, élesebben/tükrösebben rajzolódnak ki a dolgok. Pláne ha neked is megfelel egy-egy játékban a 30 fps, akkor én maximálisan ajánlom a 4k-t! Nem mondom hogy nem számít hogy milyenek a monitor színei, meg egyéb dolgok, de a 2160-as felbontás meglátszik! A legkisebb betűk sem pixelesek, kb ugyanolyan tisztán olvashatóak mint a valóságban, ez adja magát, hogy többé-kevésbé akármelyik játéknál meglátszik azért. Én elsősorban az autós játékoknál tudom értékelni a 60 fps-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!