Korlátlan mobilnetből wifi?
Most ősszel költöztem el egyedül a fővárosba egyetem miatt, albérletbe.
Van yettel-es korlátlan mobilnetem. Viszont kellene itthon a lapotpomra is internet valahogy. Nem nagyon tudok még plusz havi x összeget fizetni wifire is.
A korlátlan mobilnetből valahogy nem lehet wifit csinálni egy wifi ruóouterrel?
(bocsánat ha nagy hülyeséget kérdeztem, nem értek hozzá,csak próbálom megoldani a helyzetet)
Ha így nem megoldható, van valakinek valami ötlete a megoldásra (legolcsóbb, legegyszerűbb)?
Szia!
A telefonodon lennie kell egy olyan funkciónak, hogy mobil hotspot. Ha IPhone, akkor személyes hotspot. Ezt ha bekapcsolod, akkor más eszközök tudnak csatlakozni a telefon által biztosított wifi hálózathoz, amin keresztül a mobilnetet osztja.
Egyébként nincs vezetékes internet az albérletben?
Köszi! Kipróbálom a hotspotot, csak ugye az nagyon meríti a telefonomat :/
Ethernet kábel van az albérletben, csak elég rövid a kábel így csak az asztalon tudom használni egy pozícióban a laptopba dugva.
Az ethernet kábelből tudok valahogy wifit csinálni ha veszek egy wifi routert?
Tényleg bocsánat ha hülyeségeket kérdezek :/
"Kipróbálom a hotspotot, csak ugye az nagyon meríti a telefonomat"
Amíg úgyis otthon vagy és helyben használod a telefonod, addog miért is nem tudod rádugni töltőre?
#4:
"Az ethernet kábelből tudok valahogy wifit csinálni ha veszek egy wifi routert?"
Persze. Ha a kábelen jön a net (tehát ha a laptopra rádugod, és kap netet), akkor minden toábbi nélkül ugyan ezt megteheted egy routerrel is. Vásárolnod kell egy wifi routert, aminek a WAN portjára kell rákötnöd a kábelt, amin keresztül jön a net, és kész is vagy. A wifi jelszót majd ha gondolod, akkor megváltoztathatod az alkalmazásán keresztül, vagy a webes felületen keresztül, de addig is a gyári értékek a routerre lesznek felírva.
Dugd töltőre a telód ha már úgyis otthon vagy, jó lesz a hotspot. Házon kívülre meg lehet esetleg rendszeresítve egy powerbankod.
Vagy ha dex/readyfor vagy hasonló képes a telefonod, kipróbálhatsz egy nexdockot és akkor a telefonod a laptopod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!