Soros portra (9 tűs) milyen eszközöket lehet kötni?
Soros portra milyen eszközöket lehet kötni?
Apám hozott egy ezer éves szám gépet és az vga mellett 2 soros port van rajta. Az oprendszere win xp :D El akarok vele szórakozni,mert én nem láttam ilyet. Még nem éltem akkor. De műxik a gép. Kiváncsi vagyok, mire lehetne használni most egy 20 éves gépet.
Például:
- azon keresztül összekötheted egy másik számítógéppel
- modemet köthetsz rá, így még nagyobb távon kommunikálhatsz számítógépek között
- butaterminált (billentyű + szöveges kijelző) köthetsz rá, így azon keresztül vezérelheted a gépet távolról
- bizonyos ipari hálózati eszközök - routerek, switchek, vezetéknélküli elérési pontok - azon keresztül menedzselhetőek
- régebbi UPS-ek azon keresztül riasztottak, ha lemerülőben volt az akkumulátor, így a gép szabályosan lekapcsolhatta magát
- egér, szkenner, nyomtató, vonalkód-szkenner, GPS-vevő
- CNC-vezérlő, autódiagnosztika, laboreszközök, mikrovezérlők
Továbbá az iparban ma is jelenlévő régebbi eszközök jellemzően soros portot igényelnek a konfiguráláshoz, diagnosztizáláshoz (frekvenciaváltók, szervó hajtások, terepi busz gateway-ek, régebbi PLC-k, speciális eszközök, szabályzók, stb).
Bár ilyenekkel nyilván nem fogsz játszadozni otthon, de a sorba beleillik.
Kölyökgólya lehetsz. :)
Lehetett rá kötni pl:
- Másik PC-t és pl hálózatban játszani
- Modemet
- Egeret
- Ipari kommunikációs eszközöket (én pl. programoztam még soros portos benzinkút-vezérlőt)
és még számtalan eszközt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!