Jó lesz ez a ram kit Intel procihoz?
Figyelt kérdés
G.SKILL Trident Z Neo 16GB (4x8GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-16GTZNC ramot néztem ki és a véleményeknél azt látom hogy mindenki ryzen 3000-es procihoz veszi nekem Intel I5 10600KF procim van, fog bármit befolyásolni hogy intelhez veszem gondolom nem lesz rosszab tőle a ramok teljesítménye de mondom azért rákérdezek biztos ami biztos.okt. 3. 02:33
1/6 anonim válasza:
Miért ne lenne jó? A ramokat nem a processzorokhoz gyártják.
2/6 anonim válasza:
Csak mert a gyártó nem említ erről semmit.
4/6 anonim válasza:
A procinak és a RAM-nak is az alaplaphoz kell jónak lenniük, nem egymáshoz.
5/6 anonim válasza:
Igazából megérheti ha csak pár ezer forinttal drágább mint egy 2133-3300mhz-s ram. Annak idején én is egy I5 6400, H110M alaplaphoz 16gb 3000mhz ramot vettem 2018-ba azért mert ugyan a cpu nem használta ki a sebességét. De alig volt drágább mint egy 2666-os. Éppen azért is ha esetleg később Ryzenre váltok vagy olyan Intelre mint pl a 11. Gen vsgy valamilyen Z lap és Intel K proci ami kihasználja a nagyobb ram sebességet akkor a jövőben kitudjam használni a plusz kis összegért. Na most a 10600K eleve 2666mhz ram sebességet támogat hivatalosan de ha felmész 11. Genre akkor már kitudod használni a 3600-at vagy ha foglalatot váltasz akkor is. Viszont a nagyobb MHz-s ram ha Z lapod van általában tud egy kicsit segíteni azon, hogy oc-val kicsit magasabb órajeleket érjél el a procival de ez általában max 200-300 plusz mhz-t jelent csak.
6/6 anonim válasza:
#5 fogalmazz egyértelmüen pls. A 10600K natívan 2666-ot támogat, a 11600K 3200-at. Legalább B560-as vagy Z-s lapban van lehetőség ettől eltérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!