Külső HDD ház: NBase mennyire megbízható márka?
Ilyen, NBase házaim vannak pár éve (nem is egy, több)
Azzal az eltéréssel, hogy az enyém még ventillátoros volt - azt hiszem "NDFS" volt a modellszáma "NDS" helyett.
2 TB méretig kezeli a lemezeket, még így hogy ventillátoros és hogy szinte az egész alumínium, melegedett kicsit, valamint az adapteréről, a "FlyPower" márkáról se írtak túl sok jót.
Valamint, ilyen "PS2" csatlakozó-szerű az adapter dugója, szóval ha egyszer elromlik, nem tuom miképpen lehet pótolni...
Mennyire volt ez jó márka régen?
Semennyire.
Régen vetten egy ilyet és a 3,5" HDD-t nem indította el, mert a hozzá csomagolt adapterben rossz volt pár kondenzátor.
És nem akkor lett rossz, amikor beüzemeltem,
hanem már valahol azelőtt hónapokkal/évekkel kidobhatták az elektronikai hulladékba emiatt.
Nem tudom ez most milyen, de ami nekem volt, abban a HDD ilyen kis hulladék sata kábelekre csatlakozott, amik majdnem letörtek az áramkörről.
Tehát nem úgy nézett ki, mint amiben sokszor cserélgetem majd a HDD-ot.
"még pl. a ventillátor ki-bekapcsolására is gondoltak,"
Nagyo kedves tőlük, hogy gondoltak rám és kikapcsolhatóvá tették a ventilátort.
Az ilyen kis ventilátorokkal az a baj, hogy vagy nem ér semmit,
vagy elviselhetelen hangja van.
Ami benne van, az normál nagyságúnak tűnik.
Egy Transcend házban volt egy kis venti, 8-10 fokot az is hűtötte a winyót.
Nem tudom hogy abban milyen venti van és hol,
mert -úgy tűnik,- nem ért annyit az a termék, hogy egy nyomorult fotót készítsenek a ventilátoros oldaláról.
A belsejéről meg nem is beszélve.
Vagy csak egy hasonló termék lett belinkelve, amibe nincs venti?
Usb2 ... dodb ki
2TB? Biztos? Lehet csak 1
Ventillátor nélküli változatot találtam, a ventillátorosat már nem találom.
2 TB méretig lekezeli a HDD-t.
Ami még pozitívum lehet, hogy ESATA port is van rajta, így gyorsabb kommunikációra is képes mint az USB 2.0.
Akkor ragaszd le az usb csatiját, vegyél esata kábelt és azzal már méretkorlát nélkül használhatod. Így 40 helyett 260 MB/s sebességed lesz.
Még mielőtt adatvesztést okozol magadnak.
"Akkor ragaszd le az usb csatiját, vegyél esata kábelt és azzal már méretkorlát nélkül használhatod."
A 2 TB méretkorlát az marad.
Egyébként valószínűleg ez a termék volt:
A méretkorlátozást az usb elektronika okozza. Ha kiiktatod elmúlik.
Nálam hasonló típusban 1TB korlátozás volt. Átálltam eSata-ra, azóta a 3TB-ost is viszi és gyorsabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!