Szabo69 kérdése:
Lenovó Z51-70 gépbe tettem egy 2Tb HDD-t. A bios egyszer felismeri,egyszer nem. Teljesen random. Probáltam SSD-vel is, de ugyanaz. Beépítőkerettel is a dvd helyén, ugyanaz a jelenség. A régi 500 GB HDD-t szépen látja, bàrhol is van. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
szept. 27. 00:53
1/10 anonim válasza:
Akkor ne nézegesd a biost és nem fog zavarni..
2/10 anonim válasza:
Frissítsd a bios-t a legújabbra. Lehet, hogy hadilábon áll a 2 Tb-al.
3/10 A kérdező kommentje:
Ezzel csak az a baj, hogy olyankor, amikor nem látszik a biosban, eltűnik a windowsból is. :(
szept. 27. 07:03
4/10 A kérdező kommentje:
A legújabb verzió van fent sajnos a biosból. Első dolgom ez volt.
szept. 27. 07:04
5/10 A kérdező kommentje:
A gyártó szerint az alaplap tudja kezelni a 2TB HDD-t,ami igaz, mert van amikor működik. Csaj tudnám mikor. Nem kontakt hiba az tuti.
szept. 27. 07:08
6/10 anonim válasza:
Ha van kéznél egy asztali gép, akkor próbaképpen szereld bele abba. Azonnal meg fogod tudni, hogy a HDD-vel van-e baj, vagy a laptoppal. Ha ott se ismeri fel, akkor HDD hiba. Ha ott probléma nélkül felismeri, akkor a laptoppal van a gond.
7/10 A kérdező kommentje:
Másik gépben működik, nem a hdd es nem az ssd a hibás az biztos. A laptoppal van a gond. Csak nem tudom mi. Hogy egyszer jó, és bejön a hdd, és rajta minden, egyszer pedig nem. A lemezkezelőben olyankor is látszik, de inizializálni akarja. Persze ha rányomok, hibát ír ki, és nem tudja inizializalni.
szept. 27. 13:53
8/10 anonim válasza:
Próbáld meg két részre partícionálni,hátha úgy fogja látni.
9/10 A kérdező kommentje:
Ja, ezt meg nem próbáltam, este kipróbálom, és írok.
szept. 27. 16:30
10/10 A kérdező kommentje:
Sajnos a két részre partícionalás sem oldotta meg a problémát. Usb porton àt külső tokban viszont làtja rendesen, és működik is. Lehet lesz egy állandó külső társa a laptopnak? Elkepzelhető a hogy a sata vezérlő vacakol.
szept. 28. 00:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!