Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik olyan NAS amelyet ki...

Létezik olyan NAS amelyet ki is kapcsolhatok és ha bekapcsolom akkor letölti a dolgokat amit beállítottam?

Figyelt kérdés
FTP tárhelyre csatlakozna és letöltené amit kell. Felesleges 24 órán át bekapcsolva tartani hogy fogyasszon.
szept. 24. 13:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#10:

"Http esetén tudja ezt a Chrome, tudja a Firefox..?"

Az 1997-es HTTP 1.1-ben már benne volt:

[link]

a böngészők már évek óta tudják:

[link]

szept. 24. 20:12
 12/14 anonim ***** válasza:
Sok sikert hozzá. (vannak kétségeim)
szept. 24. 21:00
 13/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

a biztonsági mentések kb 665GB. Ezután úgy állítanám be hogy kikapcsoljon. Néha van hogy csak heti 1x kell letölteni, ilyenkor feleslegesen menne 24/7.

Eddig mindig FTP-vel töltöttük le, de nem azért mert tudja folytatni (de ez nagyszerű dolog), hanem mert ezt a régi technológiát minden támogatja, még a telefonba is le tudom tölteni több mint a felét ha kell (Samsung telefon 512GB tárhellyel és Owlfiles aplikáció).

Ha kell, a böngészőbe is beírva mint ftp://ip cím megy, vagy a Windows-ban a fájlkezelőben is van támogatás (hálózati hely hozzáadása).

Visszatérve, nézegettem Youtube-n a NAS-okat de automata kikapcsolást valahogy egyiknél sem láttam, szerintem nonstop üzemre tervezték vagy nem tudom...

szept. 27. 14:19
 14/14 anonim ***** válasza:

"Visszatérve, nézegettem Youtube-n a NAS-okat de automata kikapcsolást valahogy egyiknél sem láttam, szerintem nonstop üzemre tervezték vagy nem tudom..."

Mint a #3-as hozzászólásomban utaltam rá: minden operációs rendszerben van lehetőség ütemezni a feladatokat (beállítani, hogy egyes programok mikor, milyen időben/esemény hatására indulnak el) - akár a letöltést, akár a rendszer leállítását.

Linux és BSD rendszereknél a cron az init-szkriptek vagy a systemd felel az ütemezett/esemény hatására (például rendszerinduláskor) történő feladatvégrehajtásért; a wget, a curl, vagy az lftp felel az FTP tárhelyről való letöltésért; a shutdown a rendszer leállításáért - ez utóbbi két feladatot kell egy shell-szkriptbe rakni és a szkriptet megfelelően ütemezni.

Az említett TrueNAS, XigmaNAS BSD-, az Openmediavault Linux-alapú, azokat közvetlenül vagy távolról SSH-n keresztül parancssorból ki tudod vitelezni.

A gyári NAS-ok esetén vagy aktiválni kell az SSH-t, hogy távolról hozzáférj a parancssorhoz; vagy keresni kell egy feladatütemezésre szolgáló részt - a Synology DSM esetén például itt:

[link]

[link]

szept. 27. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!