Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Linux alatt hogyan lehetne...

Linux alatt hogyan lehetne megoldani ezt a Bluetooth hibát, ami egy bizonyos dongle esetén áll fenn?

Figyelt kérdés

Van egy Esperanza EA160 típusú Bluetooth USB dongle-m. A gyártó szerint Barrot BR8651 chip van benne, de az lsusb viszont ezt írja rá: Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)

Nos, amikor csatlakoztatom, hibátlanul működik, viszont amikor a gépet kikapcsolom vagy újraindítom, akkor valamiért nem tudom bekapcsolni a Bluetooth-t, akárhogy is próbálom, viszont, ha kihúzom és visszadugom, akkor egyből jó lesz. Igen ám, csakhogy én nem szeretném minden egyes bekapcsoláskor ki-be dugdosni!

Van egy másik ilyen dongle-m, egy ASUS USB-BT400, ezzel nincs ilyen gond, ez mindig működik minden bekapcsoláskor egyből, ebben egy Broadcom BCM20702A0 chip van az lsusb szerint.

Az előbbi dongle esetén ez tuti, hogy valami Linuxos anomália, ugyanis próbáltam már Windowsos gépen is, azzal nem csinálja ezt.

Hogyan tudnám megoldani, hogy egyből működjön, ki-be dugdosás nélkül?

Fedora 40 KDE Plasmám van.

szept. 14. 17:08
 1/1 A kérdező kommentje:

Közben a ChatGPT megoldotta, akinek esetleg ugyanez a gondja, vagy csak kíváncsi:

A problémát egy "USB autosuspend" nevű dolog okozta, lényegében alvó módban volt a dongle, ezért nem működött, de közben mégis látszódott, hogy létezik a Bluetooth. Nos, robot barátunk leírta az autosuspend letiltásának menetét az eszközre, ezzel meg is oldódótt.

szept. 14. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!