Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen a hang bizonyos...

Miért ilyen a hang bizonyos játékok alatt? Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?

Figyelt kérdés

Adott egy Creative Sound Blaster Audigy FX hangkártya. Erre van kötve egy Logitech Z607 hangfal. Elkezdtem nosztalgiázni a Codemasters féle F1-el, és olyan probléma adódik a hanggal, hogy a környezeti hangok, az autó motorja és minden egyéb jól hangzik, de abból semmi nem jön át, amit a mérnök mond rádión, és csak onnan tudom, hogy beszél, hogy elhalkul egy picit az autó hangja. Ez a 2010-15 között készült játékokat érinti, a többivel még nem próbáltam. A 2010-11-el együtt települ egy Rapture3D nevű hangkezelő program. Na most ezt játékon belül átlehet állítani, hogy ne ez kezelje, hanem a hangkártyához ajánlott szoftver. Viszont ha átállítom erre, akkor kifagy tőle a játék.

A hangkártya szoftvere így van beállítva:

[link]

Egyébként ha átállítom sztereó hangzásra, akkor a beszédhang is jó, csak az már nem térhangzás. A dialog plust ha beállítom 50%-ra, attól meg úgymond "dobozos" lesz a hang, 20%-nál meg nincs semmi különbség.

Szóval nem tudom, hogyan lehetne orvosolni ezt.

2021. nov. 5. 09:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A játék is 5.1-re van állítva? Mert ha a játék sztereó és a hangkártya szoftvere 5.1-esíti, az okozhat ilyen problémát. A szoftverben azon kívül, hogy 5.1-es rendszer van rákötve és annak paraméterein kívül minden extrát ki kell kapcsolni és a játékot kell 5.1-re állítani. Így a játék fogja meghatározni, hogy melyik hangszórón mi szóljon, nem a szoftver dönt önhatalmúan.
2021. nov. 5. 09:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Kb, amit #1-es mond, plusz:

"A 2010-11-el együtt települ egy Rapture3D nevű hangkezelő program. Na most ezt játékon belül átlehet állítani, hogy ne ez kezelje, hanem a hangkártyához ajánlott szoftver. Viszont ha átállítom erre, akkor kifagy tőle a játék."

Ezt nem értem "2010-11-el együtt települ "

Viszont ott a teszt a képen amit írtál, ott megy az 5.1?

Illetve a hangkeverőn a windows-ban is nézd meg, hogy ott hány hangszóró van megadva és ott is teszteld.

2021. nov. 5. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!