Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső HDD-nél 6 gyenge szektor...

Külső HDD-nél 6 gyenge szektor miatt kéne aggódni?

Figyelt kérdés
Szevasztok! Van egy 4 TB-os WD külső merevlemezem, 1 éve van meg. Nem volt olyan sokat használva, amúgy filmeket szoktam nézni róla. 4 hónappal ezelőtt még csak 1 gyenge szektort írt ki nála a Hard Disk Sentinel, jelenleg 6-ot. De ez engem nem is zavarna, azonban működésnél hibát tapasztaltam ma, ugyanis az egyik film megállt, sehogy sem lehetett folytatni. Többszöri próbálkozás után sem tudta a filmet rendesen olvasni (ezt a filmet egyébként pont a mai nap másoltam rá), se PC-ről, se TV-ről, így azt a filmet inkább letöröltem róla a francba. Még több, mint 600 GB szabad hely van rajta. Kicsit félve fogok már másolni rá, hiszen mi van, ha megint megáll majd az adott filmek közül valamelyik. Ezt előre nem tudhatom. A kondícióját jelenleg 96%-osnak írja a HD Sentinel. HDD Regenerator program vajon mentene valamennyit a helyzeten? Vagy hagyni kell a fenébe és venni egy újat? Köszi!

szept. 7. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
kuka, adatmentés róla míg lehet. milyen márka?
szept. 7. 20:32
 2/6 anonim ***** válasza:
64%

#1 6 gyenge szektor miatt?! "Kemény vagy Csoki..."

Biztonsági mentésed mindig legyen, azzal eggyet értek, de 6 gyenge szektor az semmi. Ha százszám vannak hibás szektorok, vagy hirtelen gyorsan nő a számuk akkor kezdj aggódni.

szept. 7. 20:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Hibás szektorok terjedhetnek, fájlrendszer sérülések keletkezhetnek.

Minden adat legyen két-három másik helyen, csak arra ne tegyél már fontos adatot és ha vissza kell állítani, ne a hibás szektort tartalmazóról állítsd vissza.

szept. 8. 05:19
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Igen, a gyenge szektorok a külső HDD-n azt jelzik, hogy a merevlemez kezdhet meghibásodni. Ezek a szektorok olyan helyek, ahol az adatok írása vagy olvasása problémás lehet, ami adatvesztést okozhat. Fontos, hogy azonnal készíts biztonsági másolatot az összes fontos adatodról.

Érdemes lehet futtatni egy HDD ellenőrző programot, mint például a CrystalDiskInfo vagy a HD Tune, hogy többet megtudj a lemez állapotáról, és ha szükséges, mérlegeld a merevlemez cseréjét.

szept. 8. 10:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne tárolj rajta olyan adatot ami fontos. Ne legyen probléma ha megöglik másnap az egész vagy ha azon futtatsz OS-t, akkor az is bedöglik.
szept. 8. 13:11
 6/6 anonim ***** válasza:
59%

6 gyenge szektor miatt?! "Kemény vagy Csoki..."

máris olvasási hibát okoz, ha olvastad amit ide vésett... szerinted ajtókitámasztáson kívül mire jó még?

szept. 8. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!