Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopcsere - vélemény?

Laptopcsere - vélemény?

Figyelt kérdés

Régi (kb. két- és féléves) HP laptopomat szeretném lecserélni erősebbre, nagyobb kijelzővel, főleg AutoCAD-es tervezésre (2d, 3d) és általános itthoni felhasználásra. Kb. 350-500 ezres árkategóriában. Elsősorban preferált gyártók: HP, Lenovo, Acer, Dell. Asztali gép opció sajnos nem játszik, mert ide-oda ingázok a munkahelyemre.

Jelenlegi gépem: HP ProBook 650 G8

Intel Core i7-1165G7 2.8 GHz | 16 GB DDR4 | 512 GB SSD | 0 GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | INTEL Iris Xe Graphics | Windows 11 Pro

Ezek lennének a potenciális jelöltek:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

4. [link]

5. [link]

aug. 28. 18:44
 1/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

tehat 17 est akarsz

ha mar erosebbre valtasz akkor igp s legyen felejtos szerintem

csak egy dvga st linkeltel 2050 est ami eleggyenge

500 ig sok 16 os van

17 is azert biztos

munkara Asus VivoBook / Pro van olcson pl. amik eleg komolyak, kijelzo teren fokent

de azt nem soroltad mas gyartoktol is vannak hasonlok persze

aug. 28. 19:04
 2/10 anonim ***** válasza:

A jelenlegi intel balhéban érintett néhány HX proci is, amit nem tudunk hogy a többivel mi a helyzet, pl az újabb P procik is degradálódnak-e?

Valszeg az U-k nem érintettek, de én egyiket sem merem ajánlani jelenleg.

aug. 28. 19:06
 3/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

csak megjegyzem hogy lenyegeben 1355U ban az igp ugyan az mint mostani G7 esedben

1260P picit erosebb proci tobb mag szal miatt abba az igp ugyanaz, nagyon jo igp persze de 2050 is azert jobb tole

ellenben ebben az arban 3050 minimum egy premium gepben is ami erosebb es 6GB os is van belole, de 4050 sokkal erosebb es szinten vannak ebben az arban i7 mellett is

nem tudom i7 re szukseged van e valami intel kepessegre amit amd nem nyujt, Zen4 es amd ket minden finomsaggal teletomtek es nagyon erosek, igaz nagyon dragak most meg, 500 ig eleg ritkak

aug. 28. 19:10
 4/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

#2 13,14 genre mondtak

12genre is igaz ha kesobbi gyartas?

elvileg mivel tervezesi problema es nem gyartosori, nem kene hogy erintse a regebbit

aug. 28. 19:13
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

HP-ből csak Elitebook

Dellből csak Latitude vagy Vostro

Lenovoból csak Thinkpad

Acert ne vegyél

aug. 28. 21:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az intel lemaradt a csíkszélességgel és emiatt igazából csak OverClock-ol, ami nem mindig működik. Ahhoz több feszültségre lenne szüksége a processzornak, ezért inkább visszavesznek az órajelből, ezért intellel jelenleg nem éri meg venni semmit sem gyakorlatilag. Ez a big little design egy vicc, ha valaki munkára használja a gépet. Még a HT/SMT kihasználása sem egyszerű, nem, hogy még ezek a dolgok. AMD-nél is van big little design, de csak bizonyos szériák esetében. Az ultra könnyű gépeknél lehet ennek jelentősége, amúgy nem hiszem. Szóval emiatt csak performance core-okkal rendelkező AMD a legjobb választás jelenleg. Na és persze, ha megoldható, akkor Linux.

aug. 29. 03:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Zen4 procis gépet választanék. Bármelyiket.

[link]

Neked megfelelő kijelzővel, mérettel, akksival, elegendő ram és tárhellyel

Ha a 3D modelljeid nagyok, és jelenleg nagyon lassú velük dolgoznod, akkor egy dedikált GPU-s gépet válassz (RTX 4050-4060)

aug. 29. 08:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, az #5-öst miért húzták le, de nagyon igaza van. Sőt, ma már az üzleti kategórián belül is meg kell nézni...
aug. 30. 08:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Lenovo Legion 5 esetleg? Előző mh-en olyat használtam és nagyon szerettem.
aug. 30. 12:42
 10/10 anonim ***** válasza:
A Legion egy nem írom le, mi. 3 év a tervezett ideje, utána elromlik. Jobb egy használt felső kategóriás. De ne nekem higgy, a te pénzed.
aug. 30. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!