Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy jobb routerbe(wifi) van...

Egy jobb routerbe(wifi) van már védelem is beleépítve?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas a témába szóval bocsi ha hülyeséget kérdezek :)

Az érdekelne pontosan hogy vannak márkák amik wifi6,6E,7 szabványal is rendelkeznek(már) pl Linksys, Asus , netgear

Ha egy ilyen routert használok akkor abban már van valamilyen tűzfalvédelem ami felfogható egy virusirtónak is vagy ez arra jó hogy nagyon nehezen tudnak a hálózatomba belépni ?

Jelenleg egy wifi6 os routerem van és nem tudom hogy ez rendelkezik e ilyesfajta védelemmel.

Típusa: Linksys MR7350 AX1800

Wi-fi security type ami be van jelenleg állítva : wpa2/wpa3 mixed personal

Azt tudom hogy a 80nm lakásba ez a Router nagyon jól működik mert a Vodafone gigabit et 70-80% ban 900mbit körül kitolja wifin, csak azt nem tudom hogy mennyire “biztonságos” ez a router :)

aug. 20. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

A kintről érkező hálózati adatcsomagok minden normális routeren el vannak dobva, kivéve, ha beállítasz port-forward (port-továbbítás) vagy a te eszközöd nyitja meg a kapcsolatot.

Innenstől a te számítógépeiden a tét.

A Windows tűzfal alapértelmezésként szintén eldobja az olyan csomagokat, amikhez nincsen alkalmazás rendelve (azaz nincs mi feldolgozza), úgyhogy összességében az OPrendszer beállításain és a telepített programokon múlik a biztonság a "hagyományos támadások" ellen, amikre Te gondolsz.

A helyi WIFI hozzáférés biztonsága teljesen külön dolog. WPA2 nem törhetetlen, de mindenhol használják, úgyhogy hacsak nem akarod jobban beleásni magad a témába, nem kell miatta aggódnod.

aug. 20. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

"Ha egy ilyen routert használok akkor abban már van valamilyen tűzfalvédelem ami felfogható egy virusirtónak is"

A tűzfal nem vírusirtó.

A (hagyományos, állapottartó) tűzfalnak zanzásítva csak annyi a dolga, hogy a hálózati eszköz interfészére/interfészéről érkező csomagokat címzésük (MAC, IP, TCP/UDP port), illetve állapota szerint szűrje. A forgalom tartalma szerint - tehát hogy van-e benne vírus - nem tud szűrni, egyrészt mert a gyakran alkalmazott titkosítások (például a HTTPS) miatt nem "lát bele", másrészt a router hardvere (általában egyik otthoni/kis irodai routeré sem) nincs erre felkészítve.

A vírusirtónak a gépeden kell lennie.

"Jelenleg egy wifi6 os routerem van és nem tudom hogy ez rendelkezik e ilyesfajta védelemmel.

Típusa: Linksys MR7350 AX1800"

Van:

[link]

"Wi-fi security type ami be van jelenleg állítva : wpa2/wpa3 mixed personal"

Az más, az a vezetéknélküli interfészhez való azonosítást és titkosítást befolyásolja.

"csak azt nem tudom hogy mennyire “biztonságos” ez a router "

Amit egy szimpla otthoni routernek kell védenie, arra elegendő.

aug. 20. 22:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag az elmúlt ~30 évben piacra dobott összes routerben van tűzfal. Vírusírtó viszont egyikben sincs.
aug. 21. 07:38
 4/4 anonim ***** válasza:
40%
A Linksys MR7350 AX1800 Wi-Fi 6 routered rendelkezik beépített biztonsági funkciókkal, mint például tűzfal, WPA3 titkosítás és vendéghálózat, amelyek védelmet nyújtanak a hálózatod számára. A WPA2/WPA3 mixed personal beállítás biztonságos titkosítást biztosít, ha az eszközeid támogatják a legújabb protokollokat. Azonban fontos megérteni, hogy a router biztonsági funkciói nem helyettesítik a teljeskörű vírusirtót vagy tűzfalat az eszközeiden. A routerek beépített biztonsági intézkedései segítenek megvédeni a hálózatot a külső támadásoktól és biztosítják az adatforgalom védelmét, de az eszközeid védelme érdekében érdemes a számítógépeiden is telepíteni megfelelő biztonsági szoftvereket.
szept. 6. 03:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!