Miért kapcsol ki a gép magától bekapcsolás után?
Szóval a következő a probléma:
Adott egy tökéletesen működő PC. Egyetlen esetben produkál egy hibát, mégpedig akkor, ha nincs áram alatt egy darabig, pl. kihúzom a konnektorból. Ilyenkor ha visszadugom és bekapcsolom, akkor kb. 5-10 másodperc után, ahogy töltené be a windowst, fogja magát kikapcsol, és újraindul.
Évek óta ilyen, és nem is zavar, mert nem gyakran húzgálja ki az ember a konnektorból. Viszont most eladnám, így miután hazaviszik rögtön produkálja majd a hibát, aztán az van hogy szart adtam el, ha előre közlöm akkor meg ugyan ki venné meg. Van valami megoldás erre?
Táp tényleg tud ilyen hibát produkálni, ha van rá lehetőséged, próbáld ki másik táppal.
Másrészt ha eladás előtt felhívod erre a vevő figyelmét, prezentálod a hibát, valamint hogy utána a gép rendben működik, akkor nem lehet egy szava sem szerintem. Persze én is inkább megpróbálnám javítani, mielőtt eladom.
Azért tápcsere előtt megnézném, hogy lehúzott HDD/SSD-vel is csinálja-e?
Vagy csak belépni a BIOS-ba és pár percig várni, hogy nincs-e újraindulás.
Ha nincs, akkor Windows hiba is lehet.
Tipikusan a "gyorsindítás" funkció is tud ilyen hibát produkálni, - megpróbálnám ezt kikapcsolni, hátha így nem indul újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!