Miért kapcsol be a számítógép magától?
Van olyan hogy több hónapig semmi gond!
Aztán van olyan este hogy 22 kkr kikapcsolom mondjuk és arra kelek 0:12 perckor hogy bekapcsol magától és szépen elindul.
De volt hogy utána kikapcsoltam megint és 34 perc múlva ismét bekapcsolt.
Utána aramtalanitottam és másnap nem csinálta megint 2 hónapig.
Mitől lehet ez, ilyen random időkben?
Nem volt áramszünet nálunk.
Amikor nem vagyok otthon, akkor nincs bekapcsolva sem.
Ha pedig otthon vagyok az nagyon kevés idő és kb csak filmezesre használom, vagy éppen 1-2 óra gta online aztán kész.
Windows 10 home 64bit van fent már kb 2 éve és pár hónapja kezdte el ezt produkálni, előtte semmi ilyen nem volt.
Kicsit ijesztő, hogy magától felkel aztán kitudja álmomban megeroszakol majd lassan odáig jutunk :D
Nézd át biosban, hogy áramszünet esetére az legyen beállítva, hogy ne induljon automatikusan.
Pillanatnyi ingadozásokat is van, hogy áramszünetnek érzékeli.
Windows update beállításokat is érdemes átnézni.
Mert a hálókártya tulajdonságaiban nem pipáltad be hogy csak a mágikus csomag ébreszthesse fel.
Így most minden kóbor ip csomag felébreszti.
Most be pipaltam.
Megnezem, hogy igy mi történik.
Köszönöm a segítséget!
Mindent kikapcsoltam, amit írtatok a bios-ban is és a Windows-ban is.
Update sincsen bekapcsolva.
Háziállat 2db van, egy macska aki fél a géptől és egy törpe nyúl, de eddig csak kábelt rágott meg ami nem köthető a géphez.
A gép az külön van "lekordonozva" szóval semelyik nem lehet a ludas.
Tegnap este kikapcsoltam, lefekudtem és ahogy elhelyezkedtem az ágyban, láttam hogy újra indult magától megint.
Aramtalanitottam és utána most ma reggeltől nem kapcsolt be pedig vissza kapcsoltam a fokapcsolot.
Tököm tudja már akkor mi lehet... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!