Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Átlagos használat mellett...

Átlagos használat mellett mennyi idő egy mai SSD élettartama?

Figyelt kérdés
A 2TB-os Samsung 870 EVO-t néztem ki
aug. 2. 15:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
10+ év, hamarabb lecseréled a konfigot, mert elavul. Most ránéztem egy 960-ra, 17 ezer üzemórával tart 96%-nál (100-ról indul, 4%-ot amortizálódott).
aug. 2. 15:35
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Bocs, 860 EVO, félreütöttem.
aug. 2. 15:36
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
2015 októberében, szóval lassan 9 éve vettem Samsung 850 EVO-t (250GB), laptopba, majd PC-be raktam át. 45TBW után 86%-os kondíciót ír Hard Disk Sentinel, ha ez számítana valamit. Mert én semmi romlást nem vettem észre rajta, és szerintem egy 5 évig még simán el fog menni. Egyébként is kezd már kicsi lenni, meg amennyiért ezt vettem azért már TB-osat is kapni. Egy szó mint száz, #1-el egyetértek, előbb fog elavulttá válni (sebesség, tárhely miatt) az SSD és szeretnéd lecserélni minthogy tönkremenne.
aug. 2. 15:47
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
Olvasd ki a S.M.A.R.T. adatokat és nézd meg a statisztikáját. Ennél jobb forrás információd nem lesz.
aug. 2. 15:51
 5/11 A kérdező kommentje:
És mennyire biztonságos minden adatot rajta tárolni?
aug. 2. 16:01
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Olyan biztonságos, mint bármi máson. Ha ledöglik, elveszett. Tehát duplikáció vagy NAS.

De ha hardcore-ban szeretnéd csinálni a tuti stratégia:

[link]

aug. 2. 16:13
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

"És mennyire biztonságos minden adatot rajta tárolni?"

Teljes lényegtelen hiszen fontos adatot nem egy hanem minimum 3 helyen tartunk.

aug. 2. 16:19
 8/11 anonim ***** válasza:
72%

Azért kell 3 helyen:

- 1 amivel dolgozol

- 1 biztonsági másolat

- 1 biztosíték, ha biztonsági másolat megadná magát

aug. 2. 16:29
 9/11 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Ugyanannyira biztonságos rajta tárolni adatot mint bármi máson.

A legtöbb mai adattárolóról lehet adatokat menteni (itt például rossz SD kártyáról mentenek adatokat: [link] ) viszont nem feltétlen sikerül mindent lementeni az eszközről és általában nem is 5000 forintért csinálják ezeket a mentéseket. Egy mechanikai hibás merevlemez javítása pl 300 000 forint is lehet.

Megéri egy helyen tárolni az adatokat, hogy aztán ha tönkremegy akkor akár több százezres költsége legyen a mentésnek?

Vagy inkább veszel 30-40k-ért egy másik tárolót és kéthetente nyomsz rajta egy adat szinkronizálást? Te döntesz.

aug. 2. 21:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

TBW-t kb lehetetlen elérni otthoni használattal, így leginkább arandom failure, ami szóba jöhet hibaként.

Jelenleg én azt mondanám, hogy jó eséllyel tovább lesz életben,mint amíg megéri 2TB tárhelyet tartanod a gépedben. 15-20+év

aug. 2. 22:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!