Milyeket fejlesszem, Vga vagy Proci?
Most van egy 4. genenes 1150-es alaplapon benne egy i5 4690
Meg egy rx580 8Gb Vga
Ez most így nagyjából egyensúlyba van, de néztem videókat ahol erősebb vga-val kicsit jobban futottak a játékok mint nálam.
Ami a legolcsóbb de érezhetően gyorsabb videókártya az a rx 6600 lenne
60-80 ezer körül ( régi 1070,1080 szériát már nem akarok)
laplap+cpu++ram csere is minimum ennyi lenne.
Melyiket fejlesztenétek?
Mit játszol, és mit akarsz játsznani?
Nem biztos, hogy megéri elkölteni 60-80 ezer Ft-ot egy nem túl acélos fejlesztésre.
Amivel játszok azok régebbiek, de amit végig akarok vinni az a Horizon forbidden west de ezzel a konfiggal csak minimumon futna.
Ha látnám hogy lentebb mennek az árak várnék még 6-8 hónapot, dehát az rx580 ára se változott 1 év alatt.
Nemrég még nekem is Rx580-am volt és bármit lehet rajta tolni tűrhető FPS-el. Igen nagy címeknél grafika az elég gatya.
De a procihoz szerintem sok ez a kártya is. És egy bazi nagy bottlenecket építenél egy "erős" kártyával.
Én félgépet cserélnék. Utána majd kártyát.
Az RX 580 a legújabb komponens, ezt még nem bántanám, ha nincs annyi pénzed, hogy egyben le tudj cserélni mindent.
Vennék egy új alapot a gépnek, tehát alaplap, proci, RAM és utána videokártyát.
A CPU mondhatni "időtállóbb", főleg ha nem belépő szintet célzod meg.
Mindenképp olyan foglalatra építs amihez a közeljövőben még fognak érkezni újabb generációs processzorok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!