Ezt a RAM-ot miért nem támogatja ez az alaplap?
RAM:
Kingston FURY Beast 16GB (2X8GB) DDR5 5200MHz KF552C36BBEK2-16
Alaplap:
GIGABYTE B650 EAGLE AX
A gigabyte oldalán megnéztem és nincs a támogatott memória modulok között ez a darab.
Csak azt nem értem, ha DDR5-ös akkor miért ne lenne jó bele?
Igen is meg nem is. Az órajel növekedésével változtak az időzítések is így a késleltetés nem csökkent. A sávszélesség persze nő, csak az az átlagusernek kb mindegy.
Ami lényegesebb: a Ryzenek viszonya a RAMmal. A korábbi Ryzenek is mérhetően gyorsultak a RAMok gyorsulásával, ezért volt ajánlott pl Zen2-Zen3 nál a DDR4-3600 lehetőleg alacsony időzítéssel. A Zen4-nél is ugyanez a helyzet pl játékoknál. 4800 vagy 5200 helyett 6000/6400 CL30 esetében a gyorsulás 10% feletti is lehet ( leszámítva az X3D procikat ). Az 5200-as RAMokkal gyakorlatilag kiheréled a saját procid...
Melyik lenne a jobb megoldás?
1. Veszek 2x8GB 6000MHz, CL30-asat és később fejlesztem ugyan ilyenre csak akkor már 2x16GB-osra.
Vagy
2. Veszek 1x16GB 6000MHz, CL30-asat és később kiegészítem egy ugyan ilyennel?
Rakj fel egy hwinfo 64-et, a szenzoroknál be tudod kapcsolni a System/rendszernél a fizikai és virtuális memória használat kijelzésére a grafikont. Indítsd el, majd csináld amit csinálni szoktál és nézd meg hogy mennyi a memóriahasználatod. Ha már most is kifutsz a 16GB-odból, akkor háát a 16GB DDR5 is kevés lesz. Ha teheted inkább spórolj és vegyél többet.
Ha most még elég a 16GB akkor 2x8GB. Az 1x16 az felejtős, ha nincs szerencséd később nem kapsz ugyanolyat és az lassú is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!