Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Támogatja ezt a processzort...

Támogatja ezt a processzort ez az alaplap?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy ASRock H310CM-DVS alaplapot, de nem tudom, hogy ez a processzor jó-e lenne hozzá: Intel Core i5-6400 Tray Processzor, 3,3 GHz Turbo, Socket 1151

Segítséget előre is köszi!

2023. szept. 25. 12:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem csak 8-9 gen processzorok jók bele!
2023. szept. 25. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem.

Kereső:

[link]

az első találat a gyártó oldala:

[link]

ahonnan elérhető az alaplap által támogatott processzorok listája:

[link] #CPU

ott az Intel 8./9. generációs "Coffee Lake" processzorai találhatóak, nem a topiknyitó kérdésben szereplő 6. generációs Skylake:

[link]

2023. szept. 25. 12:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Kaptam egy nem privát jellegű üzenetet:

"Az üzenet szövege:

Szia, ez jó lenne nem?"

Mármint melyik? A kérdésben szereplő semmi estre sem, mert az alaplap a 8./9. generációs Intel "Coffee Lake" processzorokat támogatja, az említett processzor meg 6. generációs Skylake - de ezt már a #1-es hozzászóló és a #2-es hozzászólásomban leírtuk.

2023. szept. 25. 13:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem másolta be, de ezt akartam:

Intel Core i3-8350K 4-Core 4GHz LGA1151

2023. szept. 25. 13:41
 5/5 anonim ***** válasza:

#4: A 8350K már egy 8. generációs Coffee Lake processzor:

[link]

azt már támogatja az alaplap (lásd a már említett processzortámogatási listát a hivatalos termékoldal Support menüpontjának --> CPU Support List almenüpontjában).

Viszont a K-s "termékcsalád utótagú"

[link]

szorzózármentességét (a processzor túlhajtását) nem tudod kihasználni, ahhoz Z370/Z390-es chipkészletű alaplap kell:

[link]

2023. szept. 25. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!