Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha túlfeszültség érte a...

Ha túlfeszültség érte a számítógépet, annak milyen jelei vannak?

Figyelt kérdés
Néhány napja nagy vihar volt nálunk és sajnos elfelejtettem a konnektorból kihúzni a dolgokat. Az elosztót kikapcsoltam, de az gondolom nem igazán ér ilyenkor semmit. A számítógépem viszont azóta furcsán viselkedik, bizonyos programok és fájlok nem nyílnak meg, stb amik előtte működtek.

júl. 21. 09:17
 1/5 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, hogy nem feltétlenül megy tönkre a számítógép ilyenekor, hanem kisebb-nagyobb hibák keletkezhetnek.
júl. 21. 09:31
 2/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Amikről én szakvéleményt írtam a biztosító felé, általánosságban nem szokott ilyen lenni, vagy lehal az egész gép, a tápegység és/vagy alaplap hibája miatt, vagy lehal a LAN-bemenet, mert impulzust kapott azon keresztül. De akkor a szolgáltatói modem/router is elszáll jó eséllyel.

Esetleg lehal a LAN IC, de zárlatot okozva az 5V tápkörét lehúzza, emiatt nem megy az alaplap többi része sem, nem indul a gép.

Hogy ilyen SSD vagy RAM részleges hibák keletkeznének, azt megfelelő tesztprogramokkal lehet ellenőrizni.

júl. 21. 11:25
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 Köszönöm a választ!

Ilyen tesztprogramok elérhetők az interneten vagy csak szakembereknek elérhető?

júl. 21. 12:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál ilyen tesztprogramot ajánlani?
júl. 21. 12:58
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Csak a szokásos, van többféle RAM-teszt, Memtest, ilyesmi.

Az SSD szektorszinten ellenőrizhető előbb mondjuk olvasásra, ha nem akarod írásteszttel felülírni az egészet.

Erre is van sokféle disk editor, szektorszintű adatmegsemmisítő (felülíró), vagy épp a Hard Disk Sentinel fizetős változatában a felületi teszt, írás / olvasás választható.

júl. 21. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!