Mitől alacsony a vga kihasználtság?
Figyelt kérdés
Vettem egy asus tuf f15 laptopot
Na most rtx3050ti i7 11370H 2x8gb 3600mhz ram van benne
Az a problémám hogy mindenféle grafikai beállítástól független nincs meg a kívánt fps! Lowon se és maxon sem, viszont a közelébe van, és 6-10% közt a vga kihasználtság aura monitorozó szerint! 75w a gyári tdpje a vganak és csak 15-20w között fogyaszt! Vettem hozzá egy monitort(240hz 0.5ms) mert olvastam hogy a 2 vga közti váltás kinlódós ezeknél a laptopoknál,de a külső monitorral hdmin keresztül közvetlen az erős vgara csatlakozik így elvileg meg kerülhetem a integrált vgat de ugyan azt produkálja a külső monitorral és a saját beépített monitorjával is!
júl. 17. 01:01
1/1 anonim válasza:
Ezt írja a hivatalos oldal: "A modern gamer laptopok erős, dedikált grafikus chipeket használnak a csúcsteljesítményért – de ezeket a képkockákat a CPU integrált grafikus vezérlőjén keresztül továbbítják, mielőtt elérnék a kijelzőt. Ez hosszabb akkumulátoros üzemidőt kínál, de így a GPU nem tudja a legjobb teljesítményt nyújtani. Ezért hoztuk el a MUX kapcsolót minden 2022-es TUF laptopunkba. A versenyjátékokhoz engedélyezheted a közvetlen GPU módot, amely csökkenti a késleltetést, és átlagosan 5–10%-kal növeli a teljesítményt." Szóval, nézd meg ezt a MUX kapcsolót és a bios beállításokat, hátha csak az iGPU üzemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!