Kipróbáltam az összes EU VPS-t, miért ennyire gyenge az értékek?
Itt van egy kép link, csak egy részletet küldök, mert nagyon hosszú a listám. Minden VPS-t letesztelek, mielőtt bármit feltelepítenék:
3 éve bérlek mindenhol VPS-eket. Legfőképp az EU-ban mert az ára sokkal kevesebb mint nálunk...
Ami nem tetszik:
Szerintem az lenne logikus ha mondjuk 700 pontot csinál 1 mag a tesztben, akkor 4 magnak majdnem a négyszerese kell hogy legyen 2500-2800 (pl Contabo.com, ITmajster.sk vagy a DigitalOcean.com - a képen láthatóak).
Strato.de pedig még a dupláját sem éri el, most akkor átvágják az embereket? Ezek csak 2 magos VPS-ek? Szerintetek?
Gondolom nem dedikált CPU magokat kapsz, ezért nem jön ki mindig a közel 4x-es sebesség.
Amúgy hol van az a "nálunk" ahol jóval drágább a VPS, mint az EU-ban? USA?
2-3x drágább a Hun VPS-ek vagy a dedikált szerverek mert annyira jól állunk pénzileg és annyira jobb minőséget kínálunk mint a külföldi nyugati országok hogy...
Ja nem, gagyibbak a szerverek és csóróbbak vagyunk hozzájuk viszonyítva ezért a legdrágábban kell adni és nyavalyogni hogy nem megy az üzlet mert nem tudják megfizetni... Semmi logika.
Én is inkább az Ebayen vettem használtan (250 dollárért) 2 cpus szervert, 128GB rammal. Fél éven belül megtérült jócskán (ssd-vel együtt amit vettem utána bele). De elhelyezni is otthonunkban jóval drágábban jön ki mint kivinni külföldre egy szerver housingba. Még az utazás is mindjárt megtérült a környező országba.
Visszatérve rád, én is kevesnek tartom a pontokat. Írtál a supportnak?
Visszatérve
Tudom, ezért van minden az EU-ban. Gondolhatod mit írtak: Minden okéééé.
Szerintem meg nem.
Szerintem félrebeszélsz.. nem azt akartad írni, hogy "ezért van minden Magyarországon kívül"?
Hiszen Magyarország is EU... már az elején Magyarárszágra értetted a "nálunk"-at?
Nem, nem próbáltad ki az összes EUs VPS-t.
Az olcsó VPS-ek nem kapnak semmilyen dedikált erőforrást. Amikor több "magos" VPS-re fizetsz elő az csak annyit jelent, hogy a VPS-ed két virtuális CPU-t fog látni. Ez nem átverés, ez így működik.
Vannak olyan szolgáltatók, ahol kérhetsz dedikált magokat (vagy CPU threadet), de az nyilván drágább. Ha a maximális teljesítmény a fontos, akkor bérelj bare metalt az igényeidnek megfelelő CPU-val.
Az sem reális elvárás, hogy a számítási teljesítmény a magok számával teljesen arányosan nőjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!