Mikor jelennek meg a 8k felbontású üzleti/gamer laptopok?
- Amint a 8k kijelző előállítása olcsóbb lesz mint a FHD kijelzőé vagy
- Az emberek látása annyit javul hogy értelmetlenné válik a nagyítók, távcsövek és mikroszkópok gyártása is.
Fuhh, ez így nehéz... mi az igény rá?
Nekem most van egy 2,8K 14" kijelzős laptopom, kb úgy nézek rajta filmeket vonaton, hogy 30-40 cm-re van tőlem, és kb így látok különbséget a 1080p és 2,8K között (amúgy 2,5x több pixel, míg a 4K lenne 4x pixelszámban az FHD-hez képest.
Tehát lehetne simán 4K is a kijelző, csak minek? Tehát én amúgy ezen homeofficolok is, és tökjó a nagy pixelszám, mert össze tudom nyomni rajta a nagy excel táblát úgy, hogy nem mosódnak össze a pixelek, hanem szép kiolvashatóak a betűk. Kár, hogy nagyító kell hozzá 😃
Egyszerűen nem lehet igény a 8K-ra. Ekkora méretben, ez a 15-17", ami még laptop, a nagyon maximum a 4K.
Maga a kijelző pixelszámának növelése talán a szemüveg nélküli 3D-hez lehet szükséges. De nyilván akkor is a szemed által látott pixelszám az lehet akár negyede-nyolcada is a kijelző összes pixelszámának. Ami nem rossz, mert ekkora méretben az 1440p is már lehet túlzás a legtöbb embernek. Ehhez képest a 8K az a 9-szerese pixelszámban. Alapvetően filmnézéshez páldául nincs is érrelme 8K-nak, mert az ilyen tartalmakat úgy kell nézni, hogy a teljese képernyő a látóteredben legyen. Az emberi látás pedig ebből a távolságból már alig lát különbséget a 1080p és a 4K között...
Tehág még nagyobb méretben is csak akkor van értelme a 8K kijelzőnek, ha olyan feladatra használod, ahol az a jó, ha egyszerre csak a kijelző egy kisebb részét látod
3840 x 2160 felbontású laptopot lehet vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!