Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megmondaná valaki hogy kell...

Megmondaná valaki hogy kell sorrendbe berakni a 96GB memóriát?

Figyelt kérdés

HPE ProLiant DL360 Gen9

Találtam képeket is, videókat is néztem - fehér slotokat kezdik el berakni de annak 128GB ram volt, az összes fehér slot tele.

De 96GB esetén (6x16GB) 3 channelbe kell rakni vagy 2 channelbe (az dual?)

Vagy single channel lesz mindenkép? 2 processzoros gép.

2024. júl. 2. 14:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A kérdésben szereplő "gép" - ahogy már linkelték is - egy KÉT processzoros HP szerver és a kérdés leírásában is 2 processzor szerepel.

A procik egyenként 4 csatornás IMCvel vannak ellátval, 8 RAM modullal gyakorlatilag egy 8 csatornát jelent. A kérdezőnek 6 modulva van, és 2x3 csatornába pakolta be így lesz kívülről hexa-channel ami a valóságban fizikailag 2x3 csatorna ( aminek a sávszélessége ugyanannyi, mint az 1x6 csatornának).

Megtévesztő, hogy gépként hivatkozunk rá így olyan csatornaszámok jönnek ki, amitől a szemünk ketté áll de ez valójában egy két processzoros HP rackszerver :D

2024. júl. 3. 19:15
 12/13 A kérdező kommentje:
Hát egy régi 2015-ös szerver :) Semmi extra már 8-9 év után.
2024. júl. 5. 10:50
 13/13 A kérdező kommentje:

Na 1,5 hónap után vettem bele még +32GB ramot:

[link]

Tehát Octal lett a végére.

Terhelés alatt 120000MB/s, megpróbálom este is ha szinte senki sincs az oldalakon.

aug. 24. 18:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!