Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kaptam céges laptopot, honnan...

Kaptam céges laptopot, honnan tudhatom, mit figyelnek rajta, miről kapnak értesítést? Mit szoktak általában nézni?

Figyelt kérdés

Szimplán annyirol van szó, hogy nagyon kíváncsi alkat vagyok, mindennek legalább a működését szeretem érteni.

Szoval kaptam céges laptopot.

Itthonról dolgozom rajta.

Van rajta bitlocker, a Windows azután tölt be, ha ott beírtam a jelszót amit kaptam.

Windowsba be kell jelentkeznem a jelszóval amit kaptam.

Van céges email, szintén kaptam.

Használatos szoftverek előre telepítve.

Úgy tűnik, usb port adathordozas funkció talán le lehet tiltva? Nem próbáltam.

Van rajta valami proxy szeruseg. A böngészőből futó we alkalmazások csak így érhetőek el.

Ez milyen szintű biztonság?

Valaki ezekről fel tudna vilagositani nagy vonalakban?

Továbbá miket néznek, figyelnek és mikor, miért?

2024. júl. 2. 12:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljes mértékben a munkahelyedtől függ, van ahol telepíteni sem tudsz semmit. Nálunk rendszergazdai fiókot adnak, telepíthetsz amit akarsz. Egyébként Symantec WSS fut rajta, oldalakat blokkol ha úgy tetszik neki, ahhoz hogy pendrive-ot rádughass engedély kell, alapból csak olvasni tudsz róla.
2024. júl. 2. 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Ha jól tudom, a munkaadó köteles tájékoztatni arról, hogy ha megfigyeli a tevékenységedet. Hogy ezt mennyire tartják be, más kérdés. A használhatóságot viszont korlátozhatják, hogy a munkavégzésen kívül másra ne lehessen használni.
2024. júl. 2. 14:38
 13/18 anonim ***** válasza:
78%

"pendrive ... csak olvasni tudsz róla"

Biztos? Lehet csak be van kapcsolva hogy írni csak bitlockerezett pendrivera tud, ami érthető is.

2024. júl. 2. 14:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 Nem, IT ticketet kell indítani pendrive írási engedély megszerzéséhez, amihez manageri jóváhagyás is kell, alaposan indokolva hogy miért akarok USB-re írni. Egy-két ilyen engedély van kiosztva a gyárban. Eléggé félnek üzleti titkok ellopása miatt ettől. (Az más kérdés hogy közben akármit feltölthetek magánfiókba Google Drive vagy OneDrive-ra, de ez már más kérdés😀)
2024. júl. 2. 14:51
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Feldobsz egy Eset internet security-t (akár a 30 naposat is) és a tűzfalát átállítod Interaktív üzenmódra. Onnantól kezdve bármi netre akar menni/vagy be, azonnal kérdez téged hogy engedélyezed-e. Pl. VLC indításkor keresi a frissítést: Engedélyez. Windows Update net kérelem (ha ki is van kapcsolva): Tiltás.

Vírus ki akar menni: Tilt.

Valami program amit nem te raktál fel (rendzsergazda?) és ki akar menni: Tiltás.

Egyedül a Telemetry... valamit ne tiltsd mert akkor a netet is letiltja :) Minden mást paranoia módon blokkolhasz/felügyelhetsz.

Valamikor Office és egyéb crackelt dolgokat (játék, program) így tiltanak le hogy ne dobja ki az aktivációkat.

2024. júl. 2. 14:51
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15 Ha MP3-akat akar hallgatni a céges laptopon és azt se tudja joga van-e hozzá, akkor ne kezdjen víruskereső programokat (illegálisan) telepítgetni..
2024. júl. 2. 17:41
 17/18 anonim ***** válasza:
84%
A rendszergazdát kérdezd, ne minket. Vagy harapós?
2024. júl. 2. 19:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Lehet az is, hogy csak utólag nézik majd meg, mit műveltél, (főleg, ha panasz lesz rád) nem "egyből" megy az értesítés a rendszergazdához, ha valamit telepítesz (és egyáltalán hagyja a gép). Nem is érne rá folyamatosan mindenféle ilyesmivel foglalkozni, gondolom, ezért is szokás letiltani a telepítési lehetőségeket eleve.
2024. júl. 6. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!