Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen magas képfrissítési...

Milyen magas képfrissítési rátával rendelkező monitort tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy Asus ROG 1080p, 540Hz-es monitort, de annak olyan okádék szar képe volt, hogy inkább elálltam tőle. Játékra biztos jó, de bármi más tartalomfogyasztásra egyáltalán nem, plusz az 540Hz-et én érdemben nem hiszem, hogy ki tudnám használni. Szóval most hozzátok fordulok, hátha ti tudtok jobbat ajánlani.

Alapvető elvárások a következőek:

1. Legyen értelmes HDR

2. Legalább 144Hz-et tudjon

3. 1080p az abszolút minimum, de 1440p vagy 4K jobb lenne, igazából ami fontos, hogy a kép szép legyen, a legtöbb tartalom úgyis 1080p-s HDR videó lesz, a magasabb felbontás csak játékok miatt számít

4. Játékra jó legyen, ne mosódjon el a képernyő (itt gondolom az összes VA panel kiesik)

5. 600k-nál drágább ne legyen, vagy ha igen, akkor tudjon olyat, ami alsóbb árkategóriában nem lehetséges.

A képarány nem fontos, lehet tőlem ultrawide vagy 16:10 is akár. Méretben nem szeretnék azért TV méretet, mert mellette van egy másik monitor is, és a kettő együtt nem fér el az asztalomon. Esetleg 32:9-es képaránynál elfogadhatóbb a nagyobb méret, akkor a másikat eladom.

A hardver alatta a következő lesz:

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D

GPU: Nvidia RTX 4090

RAM: 64GB 6400Mhz

Jó lenne, ha a képfrissítést és a felbontást a modernebb, GPU-igényesebb játékokban ki is tudnám használni, tehát az ilyen 8K 240Hz-es kijelzők (már ha léteznek egyáltalán) gondolom nem játszanak.

2024. júl. 2. 11:21
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

Esetleg nézd meg az OLED monitorokot, tudtommal a legszebb képük azoknak van.

[link]

2024. júl. 2. 12:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez a hardver esport vagy régebbi játékokban még pont, hogy kitudja szolgálni akár az 540Hz monitort is. Vga a jelenlegi csúcs bár az RTX 5090 hamarosan jön. Cpu is csúcs néhány százalék híján vagyis lényegében az is. Nvidia control panellel eltudnál érni FHD monitornál is jobb render minőséget. De ha feljebb akarsz lépni akkor legalább egy ilyet vennék 540Hz monitor után.

[link]

[link]

2024. júl. 2. 19:48
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget. Szerintem ebből OLED lesz, ahogy nézegettem, az IPS-eknek elég gyenge a kontrasztjuk, és fényerőben én azt hittem, hogy jóval előrébb vannak. A Sony TV-m simán kitolja az 1000 nitet, míg ezek az IPS-monitorok, ahogy nézem, 400 nit környékén vannak.

A Samsung Odyssey G9 OLED nekem eléggé megtetszett az első linkjéből, de szerintetek egy ilyen 32:9-es kijelző jobb, vagy kettő 16:9-es?

2024. júl. 3. 08:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!