Bios frissítés mennyire fontos?
Az ilyen lap annyiban király, ha újjabb proci jön ki rá, nem kell régi proci a frissítéshez. Haver járt úgy, b450-es új lapba belerakta az r5 5600-at azt nem megyen. Szerencsére volt itthon egy régi AM4 Athlon, azt felismerte. És le tudtuk frissíteni. Egy "élő" gépnél BIOS-ból sem nagy móka.
- Frissíteni néha nem árt, főleg ha ismert biztonsági rés van. Vagy pl AM4-nél sokat javult a memória kezelés, stabilitási gondokat javítanak. Ez mondjuk Raptor Lake Intelnél probléma mostanában.
És ha nagyon nem muszáj akkor BETA biost nem rakunk fel.
Igen megértettem :) hát azt nyilván fontos tudni hogy ha egy biost elrontanak akkor annak elég nagy vízhangja van én pl mindig utánaolvasok fórumon mielött leszedem és ha ott nincs probléma akkor teszem fel jelenleg az asusom azt írja hogy olyan újjítás került fel amit már támogatja az új generációs amd am5 proficikat de vajon melyiket? a 8000 széria nem új ,a 9000 es meg még nem jelent meg , melyikre vonatkozik akkor mert ezt nem írja
" bios 2613-2616 ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
Update AGESA version to Combo 1.1.7.0 patch A to support next generation AMD Ryzen™ processors
Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (SB650EF.CAP) using BIOSRenamer." ?
Ez szerintem Ryzen 8000
A Ryzen 9000-hez AGESA 1.2.0.0. Bios-tól írják.
Támogatni biztos fogja a lapod az összeset, bios frissítéssel.
nagyon szuper vagy köszönöm! Még annyi ha már benne vagy ennyire hogy ez az alaplap b650e-f kb kb kb hasraütésre még mennyi cpu generációt fog támogatni azaz mennyi év van benne nem tudom hogy amd nél ez hogy megy és egy 100k-s lap hogy áll ehhez a kérdéshez.
Elvileg ez a lap olyan szűk 2 éves és a kb a7000-es szériára jött ki
Date First Available October 12, 2022
Ha az AM4-ből indulunk ki ott a legrégebbi alaplap frissíthető 2016-ból is. Az idén megjelent 5700x3d-re.
Az AM5 ugyan ez a szitu, ameddig jön bele proci addig szerintem az összeset támogatni fogja a lapod.
A következő foglalat váltásig el leszel. 😉
ez szuper hír akkor 2028 ig is elmehet ha addig nem pukkan szét bár remélem annál azért jobban van összerakva a tápon meg nem sporoltam így vszeg nem az lesz a gyengepont.
köszönöm még 1x!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!