Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért eszi a memoriát háttérbe...

Miért eszi a memoriát háttérben valami eszeveszettül?

Figyelt kérdés

Sziaszok, hátha valaki találkozott hasonlóval...

Adott egy új gép ami látszólag tökéletesen működik az admin profilról (ezen dolgozok és játszok) viszont ha létrehozok egy új felhasználót teljesen mind 1 milyen (email címeset vagy csak vendég felhasználót) a memóriafogyasztásom az egekbe emelkedik.

cfg: asus rog b650e-f , r7 7700x , 32gb ddr5 6000mhz cl30, 2db m2 ultra gyors ssd , rtx 4060ti oc egyszóval egész jó gép de arra mindenképp hogy taskok nélkül ne egyen 99% ot ram ot. Ezt csak akkopr csinálja ha a másik fehasználóba lépek be, ma megnézegettem kicsit és pl elindítok egy játékot legyen az a cs2 és elkezdi enni a memoriát szépen lassan megy fel a % viszont nem tudja droppolni utánavagyis 20perc játék után már 90% ot eszik és hakilépek akkor sem esik vissza a ram használat. Ezt egésszen addig csináljuk ameddig 100nem lesz és a gép lefagy...

Widonws om egy eredeti win 11(oem) driverek és softwarek levannak frissítve és a windows is teljesen friss (maga a windows is jol van be configolva ehhez a kerish PC-t használóm eredeti előfizetéssel.)

Viszont ha a felhasználómat használom ott 1x sem fordul elő hasonló így ez valami szoftveres nyavaja lehet... csak azrt nem értem hogy egy teljesen tiszta profilt hozok létre (pl kezelt fiók kisfiamnak hogy ne nyomogasson el semmit) és ott csinálja.

Ha meg akarom nézni mégis mi használ ennyi memoriát a rendszer nem mutatja ki szóval nem tudom a task ot kilőni illetve ez magától nem is esik le.

Volt valakinek hasonló? Ha igen van ötlet? ha kell újrahúzom a rendszert...

2024. jún. 25. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg letiltani a szolgáltatások között a SysMain-t szolgáltatást, és indítsd újra a gépet.
2024. jún. 25. 11:46
 2/10 A kérdező kommentje:

így néz ki: [link]

vagy

[link]

Egyszerűen nem látom hogy mi enné és ezt csak a gyerek felhasználójába csinálja... az sem számít ha letörlöm a felhasználót és újrateszem akkor is ez van.

2024. jún. 25. 12:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Oldalt a taboknál a részletek fülön nézd és ott rendezd memória szerinti sorrendbe. Ott mit mutat?
2024. jún. 25. 12:32
 4/10 anonim ***** válasza:

Mondom, csak próbáld meg, hogy letiltod a SysMaint, és indítsd újra a géped.

Win+R -> services.msc -> megkeresed, jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítás típusa: letiltva

2024. jún. 25. 12:34
 5/10 A kérdező kommentje:

Sajnos semmi hatása nem volt , [link]

3/

task bar szerint semmi sem eszi kell kb 30 perc de addig be is telik mind a 32 gb sőt tovább megyek most jelenleg 50gb ot akar enni nem is tudom honnan .... olyan mint ha valami program összeütközne a másikkal a hátérben láthatatlanul.

2024. jún. 25. 12:49
 6/10 A kérdező kommentje:
2024. jún. 25. 12:51
 7/10 A kérdező kommentje:

Rendszer SSD-m ami vadonat új (kingston 1tb m2) 100 on pörög bár nem tudom miért ezt többször láttam már: [link]

[link] a memoriam meg kiugrik a helyerol ...

2024. jún. 25. 12:55
 8/10 A kérdező kommentje:
bent megnéztük a srácokkal munkahelyen, valami nagyon el van nyomódvan vagy valami nagyon összeakadt valamivel szóval újra fogom tenni inkább a windows t
2024. jún. 25. 15:17
 9/10 A kérdező kommentje:

armory crate.... ez az asus sajat programja volt a hibás, teljesen új windows mellet (újraraktam) is elkezdte csinálni pedig akkor semmi sem volt fent csak az alap programok és rajtam kívül még egy vendég user, amint letöröltem ezt a programot már rendben is volt.

Volt valakinek hasonló? Akinek asus van mennyire szoktátok ezt a progit használni, nem baj hogy letöröltem?

2024. jún. 27. 08:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálam jól működik. Problémát nem okoz hogy nincs fent. Ebben a programban lehet vezérelni az alaplaphoz csatlakoztatott RGB eszközöket, meg az alaplap chipset driverét tartja frissen. Ha az alaplap driverei fel vannak már telepítve akkor abszolút semmi problémád nem lesz abbol hogy nincs telepítve.
2024. jún. 27. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!