Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melegnek érzi a procit és...

Melegnek érzi a procit és ezért leáll a gép?

Figyelt kérdés

Alaplapomon van egy 90fokos limit aminél már jelez a gép

Én szurhattam el valamit? Adott egy zalman s2 ház és ebben van benne egy Asus rog lap egy ryzen 7 7700X cpu és egy bequiet pure rock 2 fx hűtés (+ előle háátúl még 2+1 12cm venti ami előlről kifelé fúj és a proci hűtő is jól áll benne azaz kifelé fúj)

Elkezdek warzoneal játszani és brutálisan felmegy a procim hője...

Az alap pasztát haszálom amivel alapból volt a pure rock bekenve, érdemes ezt újrapasztázni? (1 hónapos a szett szóval nem fáradt el a paszta és biztos hogy jól van összerakva a gép) Lehetséges hogy ez a hűtő kevés ehhez?

2024. jún. 21. 06:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A 7700X nem annyira meleg amúgy. Folyamatos all-core terhelèsnél beáll 85 fomra, mint az összes 7000-res Ryzen de játékoknál azèrt nem kellene 90 fokon mennie, mèg RTX4080 mellett sem.

Vagy a hűtő nincs rendesen rajta vagy az alaplap ész nélkül túlfeszeli a procit feleslegesen.

Én ránéznék játék közben a package powerre ès a feszültségekre.

Azért szoktuk a 7700X helyett a 7700-at ajánlani mert órajelben és teljesítményben majdnem ugyanaz a kettő (1-2% eltérés van ) viszont fogyasztásban brutál különbség van (142W vs 88W ). Ha neked a 142W PPT mellé be van kapcsolva a PBO és az AI auto tweeker akkor az simán megzabál ennél többet ami már valóban sok a hűtődnek. Minden ilyen szirszar kikapcsolásával és alulfeszeléssel simán kihozod ugyanazokat az órajeleket a gyári 142Wattnál jóval kevesebből.

2024. jún. 21. 12:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Az alul feszelés nagyon jó dolog és sok hő megspórolható. Alulfeszelni akár sokat is lehet de akkor már teljesítmény vesztés is van.

Ez a proci 250 W-os TDP hűtési teljesítményt igényel terhelés alatt.

A nagyobb hűtővel és az undervolt beállításokkal be tudod lőni hogy játékok alatt kb 62-65C legyen. Neked most játékok alatt 90C ha jól értem. 25 fokot viszont nem tudsz teljesítmény vesztés nélkül undervoltolni.

2024. jún. 21. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!