Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melegnek érzi a procit és...

Melegnek érzi a procit és ezért leáll a gép?

Figyelt kérdés

Alaplapomon van egy 90fokos limit aminél már jelez a gép

Én szurhattam el valamit? Adott egy zalman s2 ház és ebben van benne egy Asus rog lap egy ryzen 7 7700X cpu és egy bequiet pure rock 2 fx hűtés (+ előle háátúl még 2+1 12cm venti ami előlről kifelé fúj és a proci hűtő is jól áll benne azaz kifelé fúj)

Elkezdek warzoneal játszani és brutálisan felmegy a procim hője...

Az alap pasztát haszálom amivel alapból volt a pure rock bekenve, érdemes ezt újrapasztázni? (1 hónapos a szett szóval nem fáradt el a paszta és biztos hogy jól van összerakva a gép) Lehetséges hogy ez a hűtő kevés ehhez?

2024. jún. 21. 06:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
20%

Igen ide kéttornyos például be quiet! DARK ROCK PRO 4 kell.

Mondom ezt R9 5900x tulajként. Anno ugyanígy jártam én is az egytornyos hűtővel. A procit is érdemes undervoltolni teljesítmény vesztés nélkül csökkenthető jelentősen a hőfok.

2024. jún. 21. 07:49
 2/12 A kérdező kommentje:

Huhh Azt hogy kell? Asus lapom van és alap beállításokat használok de mivel ez egy gamer AM5 ös lap 100k-s így vannak benne a hülyéknek mint én is olyan menüpont hogy AI tweak amivel komplett húzási lehetősségek vannak.

Még ennyi, hogyan lehet ugyan olyan teljesítménye ha kevesebb feszkót adok neki mint ha többet adnék? "A procit is érdemes undervoltolni teljesítmény vesztés nélkül csökkenthető jelentősen a hőfok."

2024. jún. 21. 08:05
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Mert gyárilag túl vannak tolva. Minden proci más van ami több feszt kér kicsivel van ami nem. De ezt tesztelni kell ami idő. A gyárban erre nincs idő ezért valamivel magasabb értéket állítanak be hogy még a gyengébb procik is stabilak legyenek. Ha több feszt kap jobban melegszik a proci ezért bekapcsolja a hővédelmet és visszaveszi a processzor teljesítményét. Alacsonyabb fesznél nincs akkora hő így a proci akár magasabb órajelre is felkúszik.

A hűtőt mindenképpen érdemes lesz cserélned van pár jó kéttornyos megoldás olvasgass utána.

Az undervoltról találsz sok videót és leírást

[link]

2024. jún. 21. 08:23
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!! utána fogok nézni!
2024. jún. 21. 08:32
 5/12 anonim ***** válasza:

Hűtőnél figyelj oda van pár db ami elég magas elférjen a házban. Különben nem tudod feltenni a ház oldalát. Ellenőrizni kell a méretet mit bír el a ház.

https://www.youtube.com/watch?v=1pizvaYiVbk

2024. jún. 21. 08:37
 6/12 A kérdező kommentje:
Zseniális videó Köszönöm! este otthon megpróbálom lemásolni remélem megkapom én is ezeket az opciókat az én alaplapomon: asus rog b650e-f gaming wifi-n
2024. jún. 21. 08:56
 7/12 anonim ***** válasza:

Igy is kelleni fog a nagyobb hűtő a 7700x nagyon forrófejű.

A mai csúcsprocesszorok igénylik a nagy hűtőket AIO vizes cuccból is a nagyobb teljesítményűekkel lehet lehűteni.

A beállításokkal el lehet szórakozni de mindenképpen megéri.

2024. jún. 21. 09:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, az elsõ venti fúj kifele és a hátsó/ felsõ szív?

Én áttenném az elsõt beszívóra és a két hátsót pedig kivezetõre.

2024. jún. 21. 11:57
 9/12 anonim ***** válasza:

A 7700X nél az AMD által megadott normál üzemi hőfok 95°C, ha konstans 95fokon megy az normális működésnek számít ( szép új világ ).

Mivel a 95 fokig hajtja a PBO a procit akármit teszel rá az megpróbálja majd elérni a max hőfokot...

Ryzen Masterral vissza tudsz venni a TDPből, tudsz alulfeszelni ès a mostani hűtőddel is lejjebb tudsz menni néhány fokot. Az Asus amúgy is ész nélkül túlfeszeli a procikat...

Én nem rohannék hűtőt venni, felesleges.

2024. jún. 21. 11:58
 10/12 A kérdező kommentje:

Igen ezt az alulfeszelést amit a kollega belinkelt este meg probalom megcsinálni. Ezen mondjuk meglepodtem hogy ez a 7700x ennyire meleg tipus , amugy a hűtőm nem annyira rossz sztem

[link]

8/ nem, 2x12cm elől befele fúj ott van a pure rock2 ami szintén befele fúj és hátul pedig 1x 12cm ami kifelé fúj

2024. jún. 21. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!