Mit érdemes beállítani az alaplapon amitől jobban megy a gép?
Bocsi az amatőr kérdésemért ... :)
36 vagyok és gyerek korom óta most először van számítógépem (ezelött laptopom volt ott pedig nem volt túl sok opció)
lap: asus rog b650e-f (rengeteg beállítási lehetősség van benne de a 10% át nem értem mi micsoda) a jó hír viszont hogy van benne a hülye embereknek mint én is "performance mód" amit be tudsz kapcsolni illetve van OC gyors lehettőségek 3 is ( [link] ) amit ha bekapcsolok akkor feljebb húz mindent.
Cpu: r7 7700X
ram: gskill cl30 rgb 6000mhz
vga: asus OC 4060ti 8gb
Elég ezt az OC tweak opció amit tudok nyomogatni?
Mennyire számít jónak ez az alaplap szerintetek? Meddig várható az AM5 és kb meddig szolgálhat ki?
Először is a legfrisseb stabil BIOS-t ráraknám, mert az AMD folyamatosan fejleszti a ram stabilitást (agesa szabvány)
Amúgy ram profilt EXPO-ra vagy XMP (EXPO van elvileg AMD-hez. De XMP is jónak kell már lennie.
Curve Optimizert érdemes lehet lejjebb venni (negatív 10-20 kb mennie kell). Ez alulfeszelés. Azaz magasabb órajelet tud kihizni a fogyasztáskeretből a proci, és tovább tudja fenntartani azt, nameg kevésbé melegszik
------
Tud ECLK tuningot? Akkor azt is lehet próbálgatni... azzal 5,5-5,8 ghz közelére is húzható... nem értek hozzá egyáltalán. Ez a 100 ezer felettiekben lehet igazán benne
Igazából játékokra van Gyereknek és nekem is.
Annyi menüpont van ebben a ROG alaplapban (amúgy nagyon felhasználóbarát) hogyezt se tudom merre nézzek ezért gondotlam hogy mindent auto ra tenni nem biztos hogy a legjobbat hozza ki belőle.
+ a lap 6400 ig támogatja a ram ot, a ram om pedig elég jónak számít 2024 ben de az AI tweak nélkül "csak" 4800 on fut pedig 6000res alaból ha viszont AI tweak en beállítom pl EXPO 1 be akkor már 6000ren fut de olyan mint ha húzva lenne miközben ennek a ramnak 6000az alapja ... ezrt nem értem miért van így
amd-nél lazán előfordulnak ilyenek....
ha nem vagytok fps huszárok (képkocka/mp) akkor tunning nélkül is tökéletesen elég.... igazából ezek a beépített tunning lehetőságek is rövidíthetik az élettartamot hosszútávon.
Biosban érdemes
- CSM modult ki kapcsolni
- Secure Boot ot be kapcsolni
- XMP módot aktiválni
Köszönöm, otthon meglesem.
Amúgy 3-as az alaplapom tudja ezt? Milyen lapnak/választásnak számít szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!