Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes beállítani, hogy a...

Érdemes beállítani, hogy a Windows ne kapcsolja ki a HDD-t?

Figyelt kérdés
Itt az oldalon futottam bele, hogy így növekszik az élettartam. Viszonylag új noti HDD, nem akarok perpill. SSD-t.

2021. ápr. 27. 18:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
én kikapcsolnám a helyedben, ha folyamatosan meg kevésbé árt neki, mintha ki-be kapcsolgat folyamatosan.
2021. ápr. 27. 19:04
 2/10 anonim válasza:
100%
Érdemes! Többet árt neki a ki-be kapcsolás, mint hogy egyfolytában jár üresen.
2021. ápr. 27. 19:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát, erről az informatikusok véleménye is eléggé megoszló. Mostanában egyre többet hallom, hogy jobb ha nincs kikapcsolás, mert az kevésbé árt neki mintha ki/be kapcsolna. A szerverekben lévő HDD-k is elég hosszú életűek, pedig azok napi 24 órában mennek.
2021. ápr. 27. 20:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Alvóban kikapcsol gondolom?
2021. ápr. 27. 20:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Telepítéskor ez az egyik legelső dolog, amit kikapcsolok. Minden ki-be kapcsolás egy tokon rúgás a mechanikának.
2021. ápr. 27. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:

#4 Igen kikapcsol. De ezt is érdemes az energiagazdálkodásban kikapcsolni. Ne a windows döntse el, hogy mikor megy aludni. És ha már ott vagy a monitor kikapcsolását is szüntesd meg és a wifinél is állítsd be a legnagyobb teljesítményt, mert energiatakarékos módban ha nem észlel forgalmat, azt is ki-be kapcsolgatja. Ezek baromi idegesítő dolgok tudnak lenni.

A múlt héten egy kollégámnál egy videokonferencia közben állt le a laptopja, mert ezek mind be voltak kapcsolva.

2021. ápr. 27. 20:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. ápr. 27. 21:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem az első dolgom volt "letiltani" az automata ki-be kapcsolást.

Már cska azért is, mert teszem azt, lekapcsol a HDD (Másodlagos meghajtó) amikor éppen a fő meghajtóról játszok.

Majd mikor a másodlagosról szeretnék valamit megnyitni, meg kell várnim, míg felpörög, ami elég idegölő tud lenni.

2021. ápr. 27. 21:10
 9/10 anonim ***** válasza:

"Már csaka azért is, mert teszem azt, lekapcsol a HDD (Másodlagos meghajtó) amikor éppen a fő meghajtóról játszok."

Ilyen nem hinném, hogy előfordulhat, mivel azt érzékeli a rendszer a háttérfolyamatokból, ha használatban van a HDD vagy ha éppen tétlen módban van és ha épp játszol rajta akkor aligha hinném, hogy lekapcsolná közben.🤭

2021. ápr. 27. 21:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves #9

Benne van a mondatban, hogy a MÁSODLAGOS kapcsol le, amikor éppen a FŐ (Rendszer) meghajtóról játszom.

Tehát NEM a másodlagosról játszom, és IGEN, megtörtént esetet írtam le!

2021. ápr. 28. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!