Mire tippelnétek, miért fagy le a gép?
Bizonytalan időközönként lefagy a számítógép. Nincs kékhalál, nincs semmi csak nem reagál többé perifériára sem és csak hard reset segít.
Memóriahibára gyanakodtam, win memdiag szerint viszont tökéletes a ram.
Mi más okozhatja még? Low TDP masina (N95, 15W), túlmelegedés is kizárható.
Nálam most például az egérhez használt bluetooth adó-vevőt szokta pár perc után kikapcsolni a windows, bárhogy is állítom be.
De azt elég csak kihúzni, majd visszadugni a USB-be, amíg meg nem unom.
Szóval oké, hogy hard reset, de nem látom leírva, hogy kipróbáltad előtte, hogy kihúzod az USB cuccokat, majd vissza?
Kérdés, mikor lép fel a lefagyás, amikor nagyobb teljesítmény-felvétel van(játék), eszköz csatlakoztatáskor?
Újrahúzott rendszernél is van hiba?
Lehet driver-hiba is, mire kiforr egy épkézláb, kompatibilis driver valami újabb eszközhöz, sok-sok év.
De lehet táphiba, alaplap, bios-elem, rárakódott, átnedvesedett por, stb.
4: Véletlenszerűen, de maximum 1 órán belül bekapcsolástól. Van, hogy 2 perc, van hogy 1 óra múlva. Néhány hónapja volt "újrahúzva" (kb idős szülők facebookoznak rajta és ennyi , nem gaming masina).
Én még mindig ramhibát sejtek, szerintem cserélem hiába nem mutatja a teszt.
Pucold meg a ramok lábait kontakt-spray-vel, ha kormosak, égettek, lehet, segít.
Akkor valószínű nem a gyári ramok vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!