Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videokártyát vegyek a...

Milyen videokártyát vegyek a gépembe 80 ezer forintig amivel elmennek az új játékok is?

Figyelt kérdés

Olyan videokártya kellene amivel tudok játszani mindennel 1080p felbontáson, most új játékok közül engem a Starfield és a Granturismo érdekel, nézegettem a hardveraprót azzal jól járok ha 60-80 ezer forintért veszek egy RTX 3060 12gb kártyát mondjuk? Mert nézegettem és van belőle egy Gainward Pegasus 60 ezerért. Két-három ventivel pedig 70-80 ezer között megy az ára. De a házba mindenképp be is kell férnie a kártyának. Ha veszek egy videokártyát akkor a gép a többi alkatrésszel már használható lesz?

ASrock Z97 Extreme 3

I7 5775C 4,4GHz

16gb ram

Zalman FX 450W

Radeon R5 330

Zalman Z11 Neo gépház

jún. 7. 12:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Hosszú távon RTX3060 12GB !

Palit egy elérhető árú jó minőségű !

jún. 7. 12:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"most új játékok közül engem a Starfield és a Granturismo érdekel"

Hát ez mondjuk problematikus lesz, tekintve hogy a Gran Turismo az Playstation-exkluzív.

jún. 7. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez a táp sajnos elektronikai hulladék kategória, erre nem érdemes semmiféle komolyabb videokártyát rákötni. A többi alkatrész korából ítélve már legalább 6-8 éves lehet, csoda, hogy egyáltalán eddig bírta. Én mindenképpen inkább azt cserélném le első körben, ha nem akarod, hogy rád gyulladjon a géped...
jún. 7. 13:41
 4/4 anonim ***** válasza:
80%

Igen a Gran Turismo semmilyen kártyával nem fog menni. Ugyanis az PS exkluzív. :D

A 3060 tökéletes kis kártya, főleg az után az irodai vacak R5 330 után mégis mit keres az az irodai vacak egy I7 mellett ami ha régen is de csúcs volt. Manapság már az sem egy nagy szám mert azzal az oc-val is csak talán képes lehet kicsit többre mint egy I3 10105.

Ha 80 ezer forint a max keret akkor annyi pénzért már 3060 Ti is kifogható. Ennek csak 8gb vramja van de olyan mint az RTX 4060. Ha elfogy a vram akkor is erősebb lesz mint a mezei 3060. Vagy ott az RX 6700 ami 10gbs kártya ez pedig a kettő között van teljesítményben.

De 60 ezerért meggondolnám azt az egy ventis kártyát is. De ha biztosra akarsz menni akkor megéri a plusz pénzt a két venti.

De van tapasztalatom ilyen videokártyával. Jól lepasztázva ilyen egy ventis 3060 sem fog 85 fok fölé menni sehol átlagosan elmegy 70 fok körül is és nem is fogod kikaparni a füledet sem. Vagyis lehet venni ilyen videokártyát is csak legyen újra pasztázva. Ami egyébként is alap kellene, hogy legyen ilyenkor. Csak sokan nem csinálják meg.

jún. 7. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!