Hogyan tudom frissíteni a bios-t?
Asrock b450 pro4 alaplapom van, innen letöltöttem a legújabb bios-t:
Aztán ha megnyitom a fájlt, ezt találom, fájl típus: "08 fájl" és ha megnyitom, valamilyen alkalmazást kell(ene) társítani hozzá.
NEM windowsal kell megnyitni!
Hanem fat32 pendrivera másolni és a biosban kiválasztani frissítéshez.
Felmerült néhány kérdés bennem.
Miért akarod frissíteni? Van a régivel valami probléma, vagy nincs, csak azt gondolod hogy a frissített BIOS jobb, gyorsabb, magasabb, szebb les?
Elolvastad-e amit az általad linkelt oldalon írnak?
Pl. ezt:
Please read the information below before downloading or updating the BIOS
1. Carefully read the instructions under " Update method" shown below.
2. After updating the BIOS, all settings will be reset to their defaults.
3. If the system is working properly, we recommend keeping the current BIOS / firmware.
Vagy ezt:
Before updating this BIOS, please also read the description in previous BIOS version.
Hát én bevallom őszintén, egyáltalán nem értek ehhez.
Egy másik problémám van és olvastam, hogy próbáljam meg a legújabbra frissíteni a biost.
Azt nem gondoltam, hogy pendrive-ozni kell..
Ha ennyire nem értesz hozzá akkor inkább ne frissítsd.
Ha mégis akarod frissíteni akkor ne a legújabbat töltsd le mert az még nincs kész hanem még csak Beta.
Alatta van az L8.02, ezt töltsd le.
A kicsomagolt BIOS-t rá kell tenni egy FAT32 formátumú USB pendrive-ra, be kell lépni a BIOS-ba és onnan lehet frissíteni.
Ha nem pontosan az alaplapnak megfelelő BIOS-t töltöd le, akkor komoly meglepetésekre is számíthatsz...
Nem árt elővigyázatosnak lenni.
Videó - BIOS frissítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!