Miért nem kapcsol be normálisan a számítógépem?
Vissza akartam kötni a helyükre az alaplapon a dolgokat, és valami kábelt bekapott a ventilátor amikor fel állítottam a gépházat és azóta nem akar bekapcsolni a gép. Bekapcsoláskor felpörög, de nem ad képet és nem világít se az egér se a billentyűzet. Esetleg a procit nyirtam ki?
Egyébként amikor megtörtént a probléma,akkor a processzor felől égett szagot éreztem.
Alaplap típusa: Gigabyte b550m Aorus Elite
Miért mozgatod/dugdosol dolgokat a gépbe amikor megy?
Első sorban a ventik körül lévő kábeleket nézd át rendesen, hátba bármi fizikai sérülést látsz rajtuk.
Az alaplapon nincs Debug LED, vagy csipogód rákötve az alaplapra?
Ha se kép se hang, akkor azzal kezdeném, hogy keresek a hardveraprón egy lapot olyan árban, amin el is tudom adni és jöhet a tesztelgetés. Ha belerakod a cpu-t, a memót stb... és indul, akkor a lappal van a gond. Esetleg átviheted egy ismerőshöz, aki hajlandó ilyesmire és nála megnézitek, de szerintem ez azért húzós.
A tapasztalataim alapján ez alaplap probléma lesz, ha szerencséd van a többi megúszta.
A lepény hal megy elöl...
Nem akarlak megbántani. Szerintem 99% az lesz, hogy az egyik vezeték beleszántott az alaplapba. Feszültség alatt. KO!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!